Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika.

 

U nazočnosti 24 vijećnika jednoglasno je usvojen Prijedlog Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada  Šibenika. Ovim prijedlogom Gradsko vijeće usklađuje Statut Grada Šibenika sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj(regionalnoj) samoupravi.

 

Vijećnici su usvojili i  Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statutarne odluke o izboru članova vijeća  gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika.

 

Primljeno je na znanje Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj-prosinac 2017. godine.

 

Također vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o povjeravanju obavljanja poslova komunalne djelatnosti održavanja javnih površina (osim zelenih) na području Grada Šibenika na temelju ugovora te Prijedlog Odluke o povjeravanju obavljanja poslova komunalne djelatnosti nabave, popravak i postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije na području Grada Šibenika na temelju ugovora.

 

Usvojen je i  Prijedlog Odluke o povjeravanju obavljanja poslova komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta  na području Grada Šibenika na temelju ugovora.

 

Većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na:  čest. zem. 2805 K.O. Šibenik te čest .zem. 2535/7 K.O. Jadrtovac

 

U nastavku sjednice usvojen je Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2018. godinu te Prijedlog Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2018. godinu.


Vijećnici su prihvatili i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

Usvojeno je Rješenje o imenovanju ravnatelja Javne ustanove „Športski objekti Šibenik“, a na čelo navedene ustanove na vrijeme od četiri godine ponovno je imenovan Andrija Španja.

 

Gradski vijećnici prihvatili su i prijedloge o razrješenju članstva Hrvoja Zekanovića u Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Šibenika, Odbor za plan, financije i gradsku imovinu Gradskog vijeća Grada Šibenika te Odbor za statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Šibenika te je u navedene odbore za člana imenovan Nenad Samaržija.  

 

Usvojen je Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornog plana, odnosno njegovih izmjena i dopuna.

 

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili i Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statutarne odluke o izmjenama i dopunama statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec prosinac 2017. godine.

 

Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojen je i Prijedlog Odluke o neposrednoj prodaji zemljišta trgovačkom društvu „Bikarac“ d.o.o Šibenik te Prijedlog Odluke o donošenju  Izmjena i dopuna IV. (ciljanih) urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Podi.


Uoči rasprave po točkama dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici gradonačelniku i njegovim zamjenicima postavljali pitanja.

 

  Objavljeno: 13.03.2018, 13:59h