Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 8. sjednica Gradskog vijeća

Održana 8. sjednica Gradskog vijeća

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održana 8. sjednica Gradskog vijeća u nazočnosti 24 vijećnika.

 

Na sjednici je , između ostalih točaka dnevnog reda usvojen i  Godišnji  izvještaj o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2017. godinu te pripadajuće odluke i zaključci - Odluka o raspodjeli rezultata za 2017. godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća Programa javnih potreba u  kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2017. godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa zdravstvene zaštite  i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2017. godinu, Zaključak o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u  predškolskom odgoju i obrazovanju grada Šibenika za 2017. godinu, Zaključak o izvršenju Programa javnih potreba u sportu za 2017. godinu.


Vijećnici su primili na znanje Izvješće o poslovanju s financijskim izvješćem  TEF d.d. Šibenik za 2017. godinu.


Vijećnici su većinom glasova usvojili  i Odluku  o usvajanju razvojnog projekta „Batižele“.

 

Također je usvojena Odluka o odobrenju pozajmice TEF-u.

 

Prihvaćena je i Odluka o dopuni Odluke o komunalnom redu kojom je uvrštena zabrana konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama, a koje nisu u zakupu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Kako bi prevenirala ponašanja protivna javnom redu i miru inicijativu o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama inicirala je Policijska uprava.

 

U nastavku sjednice većinom glasova prihvaćena je i Odluka o usvajanju Odluke o privremenom uključivanju parkirališta  „Ulica Vladimira Nazora – bivši kino Tesla“ u 0.-tu parkirališnu zonu te Odluka o dopuni Odluke o korištenju gradskih parkirališta.

 

Usvojena je i Odluka o ukidanju Odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti čišćenja fasada i javnih gradskih površina od grafita na području Grada Šibenika na temelju ugovora te Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o mjerilima za naplatu usluga u DV Smilje kojim se uvodi program ranog učenja Engleskog jezika za djecu od 3 do 7 godina u Dječjem vrtiću Smilje.

 

Gradski vijećnici usvojili su Odluku o ukidanju statusa javnog dobra:  kat.čest. 1200 K.O. Šibenik i čest.zem. 848/97 K.O. Šibenik.

U nastavku sjednice vijećnici su primili na znanje sljedeća izvješća:  Izvješće o poslovanju za 2017. godinu s financijskim izvještajem Bikarca d.o.o.  Šibenik, Izvještaj o poslovanju Društva  i Financijski izvještaj Gradskog parkinga d.o.o. Šibenik za 2017. godinu, Godišnje  izvješće o stanju društva  i Financijski izvještaj Zelenog grada d.o.o. Šibenik   (ranije Gradska čistoća d.o.o. Šibenik) za 2017. godinu.


Prihvaćena su i izvješća sljedećih ustanova:  Izvještaj o radu s financijskim izvještajem Javne ustanove u kulturi Tvrđava  kulture Šibenik za 2017. godinu, Izvješće o radu s financijskim izvješćem Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“  Šibenik  za 2017. godinu, Izvješće o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za 2017. godinu, Izvješće o radu s financijskim izvješćem Javne ustanove „Športski objekti  Šibenik“  za  2017. godinu, Izvješće o radu s financijskim izvješćem Muzeja Grada Šibenika za 2017. godinu, Izvješće o radu i ostvarenom programu s financijskim izvješćem Galerije sv.  Krševana  Šibenik za 2017. godinu.

 

Vijećnici su primili na znanje Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesece veljaču i travanj 2018. godine.

 

Vijećnici su usvojili i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za zakup zemljišta te Rješenje o imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta te Prijedlog Odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti  sakupljanja i postupanja s neupisanim psima, te s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Grada Šibenika na temelju ugovora.

 

Uoči rasprave i glasovanja po točkama dnevnog reda, vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku i zamjenicima gradonačelnika u sklopu tzv. aktualnog sata. 

  Objavljeno: 20.06.2018, 11:12h