Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana druga radionica u sklopu projekta "Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogom"

Održana druga radionica u sklopu projekta "Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogom"

 

 

U Šibeniku je u srijedu 8. svibnja održana radionica „Pozitivan stav i empatija" u sklopu projekta "Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu - Perspektive tržišta rada". Radionica je bila namijenjena nezaposlenim osobama koje se želi motivirati i osnažiti radi aktivne participacije na tržištu rada.

Cilj radionice bio je navesti sudionike da u svakoj prilici nastoje formirati pozitivan stav jer je optimizam poželjna osobina koja olakšava život.

 

Grad Šibenik u projektu sudjeluje kao partner Matici hrvatskih sindikata, a projekt seprovodi u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF), poziva „Jačanje socijalnog dijaloga“- FAZA III.

 

 

Kroz projekt će se izraditi analiza stanja na tržištu rada koja obuhvaća kretanje radne snage, plaće u javnom sektoru te perspektive razvoja radne snage i tržišta rada, a s obzirom na dostupnost radnika i potreba na tržištu rada kako bi se osnažilo kolektivno pregovaranje na tripartitnoj razini i pokrio nedostatak stručnih izvora u okviru socijalnog dijaloga te unaprijedilo jačanje kapaciteta kroz povezivanje s međunarodnim organizacijama. Također, izradit će se i „pilot program“ usmjeren na uključivanje nezaposlenih osoba na tržište rada, te će se održati niz edukacijskih aktivnosti posvećenih široj javnoj raspravi o kvaliteti radnih mjesta.

 

Projekt „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ započeo je 27. rujna 2018. godine s provedbenim razdobljem u trajanju od 18 kalendarskih mjeseci do 27. ožujka 2020. godine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.023.793,98 kuna.

  Objavljeno: 10.05.2019, 15:05h