Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana druga sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana druga sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojen je prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za 2016. godinu. Također prihvaćen je i prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata za 2016. godinu.

Vijećnici su  usvojili i Izvješće o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2016. godini, Izvješće o izvršenju programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2016 godinu, Izvješće o izvršenju programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2016. godinu, Izvješće o izvršenju programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2016. godinu, Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekta i uređenje komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2016. godini te Izviješće o izvršenju programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2016. godinu.

Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojen je i Prijedlog odluke o prodaji dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d u vlasništvu Grada Šibenika, a usvojen je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu Gradski parking d.o.o. za izgradnju podzemne javne garaže „Poljana“. 

Također, Gradsko vijeće je usvojilo Prijedlog pravilnika o načinu provedbe postupka javne nabave, kao i Prijedlog odluke o pokretanju postupka izbora članova Savjeta mladih Grada Šibenika.

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog odluke o ukidanju statusa javno dobro na: čest. zem. 4106/5 K.O. Krapanj; čest. zem. 5153/4 K.O. Konjevrate; čest. zem. 2535/1 K.O. Jadrtovac; čest. zem. 848/63 K.O. Šibenik.

Vijećnici su izglasali i paket rješenja koje se odnosi o izboru radnih tijela Gradskog vijeća Grada Šibenika: Prijedlog rješenja o izboru Odbora za statutarno-pravna pitanja; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za plan, financiranje i gradsku imovinu; Prijedlog Rješenja o izboru odbora za prostorno uređenje, komunalno gospodarstvo i stambene odnose; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za gospodarstvo; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za razvoj mjesne samouprave; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za suradnju sa općinama, gradovima, regijama i međunarodnu suradnju; prijedlog Rješenja o izboru Odbora za društvene djelatnosti; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za zaštitu okoliša; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za prigovore i tužbe; Prijedlog Rješenja o izboru Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Grada Šibenika.

Također vijećnici su primili na znanje sljedeća  izvješća o poslovanju s financijskim izvješćem za 2016. godinu: Izviješće o poslovanju s financijskim izvješćem TEF d.d. Šibenik za 2016. godinu; Izvješće o poslovanju za 2016. godinu s financijskim izvješćem Bikarca d.o.o. Šibenik; Izvješće o poslovanju i Financijsko izvješće Čempresi d.o.o. Šibenik za 2016. godinu; Izvješće o poslovanju i Financijsko izvješće Zelenilo d.o.o. Šibenik za 2016. godinu.

Gradsko vijeće prihvatilo je sljedeća godišnja izvješća: Godišnje izvješće o stanju društva i Financijski izvještaj Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik za 2016. godinu; Godišnje izvješće o stanju društva i Financijski izvještaj Gradske čistoće d.o.o. Šibenik za 2016. godinu. 

U nastavku sjednice vijećnici su prihvatili Izvješće o poslovanju Društva i Financijski izvještaj Gradskog parkinga d.o.o. Šibenik za 2016. godinu.

Na današnjoj sjednici je prihvaćen paket izvješća o radu: Izvješće o radu s financijskim izvješćem Podi d.o.o. Šibenik za 2016. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Muzeja Grada Šibenika za 2016. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Gradske Knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik za 2016. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za 2016. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Javne ustanove „Športski objekti Šibenik“ za 2016. godinu; Izvješće o radu i ostvareni program s financijskim izvješćem Galerije sv. Krševana Šibenik za 2016. godinu.

Većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o korištenu sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesece u 2017. godini: ožujak; travanj; svibanj.

Gradsko vijeće prihvatilo je i Izvještaj o radu Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik za razdoblje 1.8.- 31.12.2016. godine s financijskim izvješćem, a na znanje vijećnicima gradonačelnik je podnio i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj –lipanj 2017. godine;

Uoči rasprave po točkama dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u okviru kojeg su vijećnici postavljali pitanja o aktualnim gradskim temama.

  Objavljeno: 25.07.2017, 16:14h