Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana kampanja „Poštujte naše znakove“ u OŠ Juraj Dalmatinac

Održana kampanja „Poštujte naše znakove“ u OŠ Juraj Dalmatinac

 

 

U sklopu nacionalne kampanje “Poštujte naše znakove” danas je u osnovnoj školi „Juraj Dalmatinac“ održano niz interaktivnih, međusobno povezanih, edukativno-preventivnih radionica koje imaju za cilj

educiranje učenika nižih razreda osnovnih škola o vlastitoj sigurnosti u prometu.

 

Učenicima prvih i drugih razreda ove osnovne škole predstavljena je brošura Živim život bez nasilja u okviru nacionalne kampanje „Živim život bez nasilja“ u čijoj su prezentaciji sudjelovali Sandra Weber, voditeljica Službe prevencije Ureda Glavnog ravnatelja Ravnateljstva policije, Vera Šutalo, načelnica Sektora za zajedničke polove i programe Uprave za standard, strategije i posebne programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ „Jurja Dalmatinca“, Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave i Zoran Smolić, zamjenik župana Županije šibensko-kninske i pomoćnik pročelnice za društvene djelatnosti Grada Šibenika Božidar Baus.

 

Ovu kampanju organiziralo je Ravnateljstvo policije; Službe prevencije i Službe za sigurnost cestovnog prometa, te Policijske uprave šibensko-kninske. Policiji su se aktivno priključili i brojni parteri:  Jumicar program s preventivnim odgojem djece u cestovnom prometu, Mak teatar s edukativnom predstavom „Prvi koraci u prometu“, Vijeće za prevenciju, te Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik.

         

 Na nužnost ove akcije upućuju i statistički pokazatelji prema kojima je u prošloj godini na našem području u 52 prometne nesreće sudjelovalo 145 djece, od kojih je 14 zadobilo teže, a njih 58 lakše ozlijede, dok je 73-djece bilo bez ozljeda. Od ukupnog broja djece sudionika u prometnim nesrećama 11 djece su stradali kao pješaci, od kojih je  troje teže, a osam lakše ozlijeđeno, a osim toga šestero djece je stradalo u svojstvu vozača bicikla, pri čemu je dvoje djece teže, a četvero lakše ozlijeđeno. Ostala djeca su sudjelovala u prometnim nesrećama s materijalnom štetom, pri čemu nisu bili ozlijeđeni.

 

 

 Temeljem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020 i zadaća Provedbenog plana preventivnog djelovanja policije na poslovima nadzora i upravljanja u cestovnom prometu u 2015. godini, Kampanja se provodi ne samo  početkom, već i tijekom cijele školske godine, a u svojim je aktivnostima usmjerena na zaštitu djece u prometu te spriječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji su prvi put sudionici u prometu.

  Objavljeno: 21.10.2015, 12:11h