Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana komemoracija posvećena Ivi Brešanu

Održana komemoracija posvećena Ivi Brešanu

 

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana komemoracija posvećena Ivi Brešanu. Od uglednog hrvatskog književnika, dramaturga i scenarista oprostili su se brojni Šibenčani, prijatelji i kolege upisujući se u knjigu žalosti.

 

Obitelji Brešan izraze sućuti u ime Grada Šibenika uputio je gradonačelnik Željko Burić.

 

„Napustio nas je velikan, ali prije svega čovjek koji je volio i živio svoj Šibenik. Kao profesor u šibnskoj gimnaziji odgojio je generacije Šibenčana, a i nakon što je napustio školske klupe za Šibenčane je ostao omiljeni profesor, a upravo tako tepali su mu mnogi susrećući ga u gradu. Ivo Brešan je djelovao i kao umjetnički voditelj kuće u kojoj se danas nalazimo, a neizbrisiv trag ostavio je i radom u okviru Međunarodnog festivala djeteta. Slobodno možemo reći da je Ivo čovjek koji je zadužio Šibenik.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Prigodnim riječima na komemorativnom skupu od velikana hrvatske pisane riječi oprostio se i župan Goran Pauk, dok je u ime Ministarstva kulture državni tajnik Ivica Poljičak naglasio kako će Ivu Brešana pamtiti gimnazijalci kojima je predstavljao prozor u svijet, kazališne daske te brojni čitatelji, gledatelji, glumci i redatelji te će na taj način Brešan nastaviti živjeti.

 

Od dugogodišnjeg suradnika, ali prvenstveno prijatelja, toplim riječima oprostili su se pisac i književnik Dubravko Jelačić Bužimski te kazališni redatelj i književni prevoditelj Pero Mioč. Posljednje pozdrave Ivi Brešanu uputio je i pjesnik Jakša Fiamengo koji je zbog osobnih razloga bio spriječen nazočiti komemoraciji. 

 

Sahrana Ive Brešana održat će se na Gradskom groblju Kvanj u 15 sati.

 

 

  Objavljeno: 09.01.2017, 13:19h