Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana komemoracija za zlarinskog književnika i novinara Mladena Bjažića

Održana komemoracija za zlarinskog književnika i novinara Mladena Bjažića

 

 

U šibenskoj Gradskoj vijećnici danas je održana komemoracija za poznatog zlarinskog književnika, urednika i novinara Mladena Bjažića. Brojni prijatelji, kolege i članovi obitelji okupili su se odati počast čovjeku koji je volio život, ljude i svoj Zlarin, a u književnom stvaralaštvu ostaje zapamćen kao čuvar rodne čakavštine.

Među današnjim govornicima, prigodne riječi uputio je i gradonačelnik Željko Burić.

'Mladen Bjažić svom se rodnom otoku stalno vraćao. Na voljenom škoju provodio je i svoje umirovljeničke dane, a pisati nije stao niti u poznim godinama. Bio je zaljubljenik i u šibensku knjižnicu koju nije zaobilazio posjetiti svaki put kada bi boravio u Šibeniku.  Mladen Bjažić ostat će upamćen i kao posljednji književni čuvar čakavštine, narječja  na kojem  je pisao  svoja književna djela, a tijekom ljeta na Zlarinu je vodio i Školu čakavštine na koju je bio poseban ponosan. ', rekao je gradonačelnik Burić.

Prigodne riječi u spomen na Mladena Bjažića uputio je i predsjednik MO Zlarin Toni Biberica, potom Bjažićev dugogodišnji prijatelj i suradnik Pero Mioč i televizijski urednik Zvonko Varošanec.

Mladen Bjažić je preminuo u utorak u 93.godini života, a jučer je sahranjen na rodnom Zlarinu.

 

 

  Objavljeno: 27.01.2017, 14:22h