Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana konferencija „Revitalizacija kulturne baštine sredstvima EU fondova“

Održana konferencija „Revitalizacija kulturne baštine sredstvima EU fondova“

 

 

Povodom Dana Europe i Europske godine kulturne baštine danas je na tvrđavi sv. Mihovila održana konferenciju „Revitalizacija kulturne  baštine sredstvima EU fondova“.

Na konferenciji su predstavljeni primjeri dobre prakse EU projekata iz područja kulture iz cijele Hrvatske, a uvodno su se obratili gradonačelnik Željko Burić i  Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

 

'Revitalizacija povijesnog, nacionalnog i kulturnog nasljeđa, kao i osmišljavanje i prezentacija tih projekata promijenili su lice našeg grada, a ujedno su i kvalitetan pokretač gospodarstva koje je u Šibeniku oslonjeno na malo i srednje poduzetništvo.', rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

„Upravo se priprema  europski proračun za razdoblje od 2021.- 2027.g. s pojačanim stavkama   na programima za mlade te  za znanost, istraživanje i obrazovanje, a vjerujem da će i Hrvatska do tada već biti spretnija i spremnija u povlačenje sredstava. „ rekao je ovom prigodom Branko Baričević, iskazavši zadovoljstvo  sve većim brojem  realiziranih projekata u Hrvatskoj.

 

Na današnjoj konferenciji koju je organizirao Grad Šibenik i EDIC Šibenik  predstavljen je  projekt Primorsko goranske županije  "Putevima Frankopana";  “Ivanina kuća bajki” projekt Grada Ogulina te Maškovića Han u Vrani. Također, predstavljene su i šibenski projekti- revitalizacija  tvrđava sv. Mihovila i tvrđave Barone, te Šetnica i posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante.

 

Današnji govornici,uz predstavnike Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Udruge gradova sudjelovali su i na panel raspravi „Kulturna baština kao generator razvoja“.

 

 

  Objavljeno: 10.05.2018, 15:13h