Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana manifestacija „Light is life“

Održana manifestacija „Light is life“

 

 

Jučer je u Šibeniku održana manifestacija „Light is life“ kojom je obilježen dan kad su 1985. godine Šibenčani dobili javnu rasvjetu na izmjeničnu struju.

Ovogodišnja priredba, sedma po redu, bila je posvećena zaštiti okoliša te je bila u znaku plave boje. Osvijetljena su dva UNESCO-ova spomenika: katedrala sv. Jakova i tvrđava sv. Nikole. Također, u plavo su bili osvijetljeni i Muzej grada Šibenika, grb sv. Mihovila, odnosno Gradska knjižnica Jurja Šižgorića, samostan sv. Frane te hotel Krka.

Duž obale bile su svjetlosne 2D instalacije riba koje su simbolizirale srdelu na kojoj se Dalmacija othranila. Rasvjeta na rivi, to jest na obali dr. Franje Tuđmana svijetlila je plavim svjetlom, a na rivi je bilo smješteno i „Plavo stablo“, svjetleći spomenik Nikoli Tesli, kao i 3-metarski klečeći čovjek i 3-metarske stolne lampe.

Za glazbenu kulisu pobrinuo se Big bend Vodice s plutajuće bine, a u 22 sata je počeo vatromet u plavoj boji sinkroniziran na pjesmu „Bodulska balada“, a na kraju je DJ duo HCAC ispred Muzeja grada Šibenika svirao na tri metra visokoj Teslinoj zavojnici.

  Objavljeno: 29.08.2022, 08:45h