Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana osnivačka sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik

Održana osnivačka sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik

 

 

U Kući umjetnosti Arsen jučer je održana osnivačka sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik. Za predsjednika Partnerskog vijeća izabran je Petar Mišura. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, dok je za zamjenika predsjednika izabran Josip Silov,  pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u Gradu Skradinu .

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo osnovano radi sudjelovanja u donošenju Strategije razvoja urbanog područja Šibenik za razdoblje 2021.-2027. godine, utvrđivanja prioriteta razvoja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja. Održano je u punom sastavu, a broji 32 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Šibenik - gradova Šibenik i Skradin te općine Bilice.

Inače, obveza definiranja i uspostave urbanih područja kao i donošenje Strategije razvoja urbanog područja određena je Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbom o osnivanju, sastavu, djelokrugu rada i načinu rada partnerskih vijeća.

Na jučerašnjoj  sjednici predstavljene su aktivnosti oko definiranja urbanog područja Šibenik i korištenja ITU mehanizma te aktivnosti vezane uz izradu temeljnog strateškog dokumenta - Strategije razvoja urbanog područja Šibenik.

Članovima Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik obratio se i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

„Strategija razvoja  urbanog područja Šibenik definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa Gradom Skradinom i Općinom Bilice i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama“ -  poručio je gradonačelnik.

 

  Objavljeno: 08.12.2021, 10:20h