Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana početna konferencija projekta "Zajedno u bolje sutra"

Održana početna konferencija projekta "Zajedno u bolje sutra"

 

 

 U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas je održana početna konferencija projekta „Zajedno u bolje sutra“ kojeg provodi Grad Šibenik u suradnji s Udrugom Ardura.

 

 

„Projekt „Zajedno u bolje sutra“ samo je jedan u nizu uspješno ostvarenih projekata Grada Šibenika sufinanciranih od strane Europske unije. Ovim projektom Grad Šibenik omogućit će dugotrajno nezaposlenim osobama da steknu nova znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora i industrije.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

 

Projektom „Zajedno u bolje sutra“ povećat će se mogućnost zapošljavanja 48 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Šibenika kroz jačanje stručnih znanja i razvojem mekih vještina te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Osposobit će se dugotrajno nezaposlene osobe za pet verificiranih programa:Razvoj mobilnih aplikacija, Programiranje u JAVA programskom jeziku, CAD specijalist, WEB dizajner i CNC operater.


Glavni ciljevi projekta su povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine dugotrajno nezaposlenih osoba te povećati kapacitete stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenim osobama.


Projekt se financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.254,670,00 HRK, a trajat će do 15. lipnja 2020. godine.

  Objavljeno: 22.08.2018, 12:05h