Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koja je započela aktualnim satom, a nastavljena raspravom i zaključivanjem 42 točaka dnevnog reda.

Gradski vijećnici usvojili su Proračun Grada Šibenika za 2016.g. i projekcije za 2017.i 2018. godinu. Ukupni rashodi i izdaci iz Prijedloga Proračuna Grada Šibenika za 2016.g. iznose 205.700.000 kn. „Proračun nastavlja razvojnu komponentu, a najznačajnije stavke odnose se na uređenje gradske plaže u Brodarici, potom na obnovu sportske dvorane Miminac koja je kontinuitet ulaganja u sportsku infrastrukturu te na realizaciju manjih projekata sukladno potrebama naših Gradskih četvrti i Mjesnih odbora.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Usvojen je i Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada za 2015.g. kojim su ukupni prihodi i primitci proračuna smanjeni za iznos od 3.500.000,00 kn, odnosno za 1,68 % u odnosu na početni plan.

Gradski vijećnici usvojili su i niz točaka dnevnog reda vezanih uz rebalans ovogodišnjeg Proračuna: Prijedlog izmjene odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2015 g., Prijedlog  izmjene Programa održavanja komunalne infrastrukture u tekućoj godini, Prijedlog izmjene Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Prijedlog odluke o izmjeni Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika, Prijedlog odluke o izmjeni programa javnih potreba u sportu, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva, Prijedlog izmjene plana rashoda za materijal i tekuće održavanje osnovnih škola na području Grada Šibenika, Prijedlog Odluke o upotrebi sredstava prikupljenih komunalnom naknadom, te Prijedlog odluke o planu pokrića manjka prihoda Proračuna Grada Šibenika.

Prihvaćen je i Prijedlog odluke o promjeni naziva ustanove Gradski vrtići Šibenik, koja se mijenja u naziv Dječji vrtić Maslina.

Gradski vijećnici uglavnom su bez rasprave prihvatili i niz točaka dnevnog reda koje se vezuju uz usvajanje Proračuna za 2016. godinu te projekcije za 2017. i 2018.g.: Prijedlog odluke o izvršenju Proračuna, Prijedlog programa gradnje i objekata i uređenja komunalne infrastrukture, Prijedlog programa zdravstvene zaštite i  pomoći socijalno ugroženim i nemoćnim osobama, Prijedlog programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika, Prijedlog programa javnih potreba u sportu, te u predškolskom odgoju i obrazovanju, te Prijedlog programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada na području Grada Šibenika.

Potrebnu većinu glasova dobio je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima koje se obavljaju na temelju koncesije, Prijedlog odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti prijevoza robe u Staroj gradskoj jezgri, kao i  Prijedlog odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti sakupljanja i postupanja s neupisanim psima, te s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Grada Šibenika na temelju ugovora, te Prijedlog odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti dezinsekcije i deratizacije javnih površina na području Grada Šibenika na temelju ugovora.

Gradski vijećnici zeleno svjetlo dali su i Prijedlogu pravilnika o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika te Prijedlogu plana mreže predškolskih ustanova na području Grada Šibenika.

Usvojen je i  Prijedlog plana davanja koncesija u 2016. godini, kao i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik.

Vijećnici su danas izglasali i  Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog  Statuta Dječjeg vrtića „Maslina“, kao i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog  izmjena i dopuna Statuta Dječjeg vrtića Smilje, te Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na odredbe Statuta Osnovnih škola: Brodarica, Fausta Vrančića, Jurja Dalmatinca, Jurja Šižgorića, Meterize, Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Vidici i Vrpolje.

Odobren je i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika: za mjesec rujan, listopad i studeni 2015. godine.

Kao nadopunu dnevnog reda vijećnici su izglasali i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa.

Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stana u društveno poticajnoj stanogradnji također je usvojen.

Gradski vijećnici danas su izglasali i Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, kao i s njim povezan Prijedlog rješenja o imenovanju članova Upravnog vijeća Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik na način da tri člana imenuje predstavničko tijelo Osnivača iz reda uglednih kulturnih i umjetničkih djelatnika. U Upravno vijeće Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik od strane Osnivača odabrani su glumci: Jakov Bilić i Franka Klarić te arheologinja Marija Rak Krnčević.

Na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju gradskih vijećnika usvojen i Prijedlog zaključka o ukidanju statusa javnog dobra, potom i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ograničenju i zabrani građevinskih radova, Prijedlog odluke o nerazvrstanim cestama te Prijedlog odluke o obustavi sredstava za redovito godišnje financiranje iz Proračuna Grada vijećniku Anti Gašperovu te vijećnici Miri Vukšić. 



  Objavljeno: 22.12.2015, 14:17h