Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

 

 

 

Gradski vijećnici Grada Šibenika jutros su održali posljednje zasjedanje u tekućoj godini. Usvojeno je čak 35 točaka dnevnog reda, a uvodno je odrađen i aktualni sat tijekom kojeg su vijećnici postavljali pitanja o  gradskim temama i projektima.

Gradski vijećnici usvojili su Proračun Grada Šibenika za 2015.godinu koji će iznositi 208.900.000,00 kn te projekcije Proračuna za  2016.i 2017.godinu.

„Mini porezna reforma umanjila je proračun, no s određenim uštedama  zadržali smo koncept razvoja i nismo skinuli ni jedan projekt koji je značajan za razvoj Šibenika.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući da se nada da će iduća godina ipak donijeti bolje poslovanje u cijeloj zemlji, time i korist gradskom proračunu.

Gradski vijećnici usvojili su Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Šibenika za 2013.g. Prema mišljenju Državnom ureda za reviziju financijski izvještaji u svim značajnim odrednicama objektivno iskazuju rezultate poslovanja, te stanja imovina i obaveza, te nisu utvrđene nepravilnosti ni propusti vezani uz usklađenost poslovanja sa zakonom i drugim propisima.

Predstavničko tijelo usvojilo je i II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Šibenika za 2014.g., u iznosu od 213.120.000,00 kn., te projekcije Proračuna za 2015.i 2016.g.

Tijekom 2014.g. prihodi od poreza nisu se ostvarili u očekivanim iznosima, dok su tekuće i kapitalne pomoći iz proračuna i ostalih subjekata unutar općeg proračuna na razini očekivanih iznosa. Do povećanog rasta prihoda došlo je u prihodima od nefinancijske imovine, prihoda po posebnim propisima te komunalne naknade.

U svrhu usklađivanja s Proračunom  vijećnici su usvojili i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga izmjena programa održavanja , te gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2014.g. Program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture umanjen je za 1.120.000 kn, dok su izdaci  Programa održavanja komunalne infrastrukture 21.700.000 kn  umjesto planiranih 20.535.000 kn.

Na današnjem zasjedanju gradski vijećnici  usvojili su i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o izmjeni Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2014.g., kao i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o izmjeni programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim i nemoćnim osobama. Usvojen je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama javnih potreba Grada Šibenika  u sportu za 2014.g., kao i plan rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola.

Ukupna sredstva za decentralizirane funkcije osnovnog školstva za 2014.g. uvećana su za 1.434.703 kuna, dok su Prijedlogom izmjena plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja za osnovne škole sredstva smanjena za 128.488,00 kuna.

Gradsko vijeće podržalo je Maju Trlaju kao ravnateljicu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, te je imenovana na mandat od 4 godine zaključno s danom 22.12. 2014.

U sastav Gradskog vijeća vratio se vijećnik Petar Baranović, kojeg je u vrijeme mirovanja mandata mijenjao vijećnik Neven Periša. Podneskom od 20.listopada 2014.g. u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima Baranović nastavlja sudjelovati u Gradskom vijeću kao  vijećnik Narodne stranke reformista..

U skladu s  Proračunom za 2015.g. usvojen je i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2015.godini, kao i  Zaključak o utvrđivanju Prijedloga programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, Zaključak o utvrđivanju Prijedloga programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2015.g. te Zaključak o utvrđivanju Prijedloga programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika. Gradski vijećnici usvojili su i zaključak o utvrđivanju Prijedloga programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća  usvojen je i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o donošenju Programa inovativnog javnog gradskog prijevoza Grada Šibenika. Cilj Programa je usuglašavanje smjera razvoja javnog gradskog prijevoza grada na temelju analize i prepoznatih potreba dionika te postavljanje strateškog uporišta razvoja javnog gradskog prijevoza. Program inovativnog javnog gradskog prijevoza  priprema se kroz projekt INTERMODAL, a poslužit će kao temelj za pripremu projekta javnog gradskog prijevoza na natječaje financirane sredstvima EU fondova.

Usvojen je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju javne ustanove Centar za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika, radi usklađivanja sa zakonskim izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi i Zakona o ustanovama. Gradski vijećnici izglasali su i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga plana davanja koncesija za razdoblje od 2015.do 2017.g., kao i Prijedlog plana koncesija za 2015.godinu.

Među točkama dnevnog reda našao se i prijedlog  Kluba vijećnika SDP-a  o ograničenju i zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone, a kojim je definiramo vrijeme zabrane i ograničenja građevinskih radova te vrste radova.  Odluka o komunalnom redu dopunit će se prijedlogom Zavoda za javno zdravstvo Šibensko- kninske županije s mjerama preventivnog djelovanja u cilju zaštite od komaraca tijekom ljetnih mjeseci.

Zeleno svjetlo gradskih vijećnika dobio je i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o dopuni i izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi, potom prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu, te Prijedlog mjera zaštite i spašavanja u nepovoljnim vremenskim uvjetima za 2014./2015.g.

Komunalne poslove prijevoza pokojnika na području Grada Šibenika odlukom Gradskog vijeća obavljat će trgovačko društvo Šolić iz Šibenika te obrt za pogrebne usluge Crna ruža iz Šibenika.

Koncesije za obavljanje komunalnih djelatnosti crpljenja, odvoza i zbrinjavanja fekalija iz septičkih, sabirnih i crnih jama na području Grada Šibenika  dodijeljene su trgovačkom društvu Daska te obrtima: Garma promet, Krtolin, Jole i Kula.

Za studente Veleučilišta u Šibeniku osnovat će se Zaklada s ciljem pružanja novčane pomoći akademskoj zajednici, u vidu pomoći  studentima slabijeg imovinskog stanja, poboljšanja studentskih standarda, nagrađivanjem dostignuća, podrškom projektima i znanstveno-istraživačkim projektima.

Odlukom gradskih vijećnika Grad Šibenik će dobiti Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, sukladno nacionalnoj politici za promicanje ravnopravnosti spolova. Prethodno povjerenstvo imenovano je 2009.g. te mu je mandat istekao 2014.g.

Šibenski gradski vijećnici na današnjem zasjedanju usvojili su i Izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesece: rujan, listopad i studeni tekuće godine te kao nadopunu dnevnog reda Zaključak o ukidanju statusa javnog dobra na dijelu nekretnina u Šibeniku i u Donjem Polju  te sad predstavljaju građevinsko zemljište.

Po završetku sjednice predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Ivica Poljičak čestitao je prisutnima  nadolazeće blagdane te uputio  zahvalu predstavničkom tijelu,  gradonačelniku i zamjenicima  na suradnji i konstruktivnom djelovanju .

  Objavljeno: 19.12.2014, 14:10h