Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu

 

 

37., a ujedno i posljednja sjednica  Gradskog vijeća  Grada Šibenika u ovom sazivu, održana je danas, 15. travnja 2013. godine s početkom u 9.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika. Sjednici su prisustvovala 22 vijećnika.

S dnevnog reda skinut je Prijedlog odluke o donošenju III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Šibenika. Takav dnevni red usvojen je s tri dopune: Prijedlog dopune Odluke o mjerilima za naplatu usluga Gradskih vrtića Šibenik, prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja zone Mandalina - Kuline i prijedlog Odluke o donošenju Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja zone IV/3.2 luka nautičkog turizma Kuline – Mandalina. Sve su točke dnevnog reda usvojene.

Na posljednjem aktualnom satu, rezerviranom za pitanja vijećnika gradonačelniku i zamjenicima, govorilo se o nekim starim pitanjima, ali i aktualiziralo neke nove teme.


Ispred Kluba zastupnika HDZ – a, vijećnik Tomislav Ninić osvrnuo se na nedavne natpise u jednom lokalnom mediju o tome kako je Grad nijekao plaćanje programa za otvorenje plaže Banj promotivnoj agenciji. Međutim, za manifestacije su predviđeni troškovi u proračunu koji je izglasalo Gradsko vijeće, istaknuo je gradonačelnik, te su ti podaci transparenti i objavljeni 28. prosinca 2012. godine u vidu VIII. Izmjena i dopuna plana nabave roba, radova i usluga za 2012. godinu.

Ispred Kluba nezavisnih vijećnika, Antu Gašperova Ćaću zanimalo je kako se raspoređuje uplaćeni komunalni doprinos, odnosno vraća li se u mjesne odbore i gradske četvrti, na što mu je zamjenik gradonačelnika Franko Vidović odgovorio kako je komunalna naknada ta koja se po Zakonu mora utrošiti u iznosu od 70 % tamo gdje je i uplaćena, dok se komunalni doprinos raspoređuje u proračunu, sukladno odlukama Gradskog vijeća.


Također nezavisni vijećnik Ivan Ninić problematizirao je pitanje ukidanja Croatia osiguranja u Šibeniku, kao i institucija poput Carine i Trgovačkog društva, što zapravo nije ni pitanje za Gradsko vijeće, već za Vladu RH, kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. „

„Croatia osiguranje je trgovačko društvo koje se privatizira. Naš stav je od početka jasan. Uspjeli smo u nakani da Trgovački sud ostane u Šibeniku, nitko od radnika nije otpušten, niti je otišao raditi u Split ili Zadar. Skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, opseg poslova Carine će se smanjiti pa je logično da se i preustrojava“, istaknuo je Vidović.


Vijećnik Ivica Poljičak tražio je detaljno objašnjenje projekta novog rotora na križanju Bosanske s Ulicom Stjepana Radića, odnosno pitanje kolizije novog parkirališta Gradskog parkinga s tim projektom, o čemu se pisalo.

„Rješenje i vidu rotora je prijedlog struke te se radi o ostvarivom i dobrom rješenju za Šibenik koje će povećati sigurnost na tim prometnicama. Vodili smo računa i o nadopunjavanju s projektom novog parkinga. Za sada će izlaz s parkinga ostati gdje je i trenutno, dok će se izgradnjom rotora preusmjeriti, za što već postoji i lokacijska dozvola“, pojasnio je Vidović.

  Objavljeno: 15.04.2013, 14:40h