Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika, ujedno i posljednja sjednica šestog saziva.

Gradski vijećnici usvojili su prijedlog odluke donošenju Urbanističkog plana uređenja „Ulaz u NP Krka“. Osnovna namjena i način  korištenja prostora unutra obuhvata Plana su: Gospodarska namjena ;ugostiteljsko-turistički –sadržaji vezani uz ulaz u NP Krka, ugostiteljsko-turističke namjene – sadržaji vezani uz ulaz u NP Krka, što podrazumijeva sljedeće sadržaje: blagajne i sanitarni blokovi, multimedija, info i administrativni sadržaji, komercijalni i ugostiteljski sadržaji, komunalno-servisni sadržaji, natkriveni vanjski prostor za okupljanje posjetitelja, dječja igrališta i parkovne površine, prometna mreža i promet u mirovanju i drugi sadržaji koji upotpunjuju, a  ne ometaju osnovnu namjenu.

Prihvaćen je i prijedlog o izmjena i dopunama Odluke o izradi Izmjena i dopuna (V.) Prostornog plana uređenja Grada Šibenika.

Također je prihvaćen i prijedlog Odluke o uvjetima i načinu provedbe javnih natječaja iz područja prostornog uređenja.

Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojen je Prijedlog odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu naselja Konoba i Brnjača: „Vodosprema Konoba“, pristupni put i cjevovodi, unutar mjere 07 „temeljne usluge obnova sela u ruralnim područjima iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020“. Ovim projektom biti će omogućeno stanovnicima naselja Konoba i Brnjača opskrba pitkom vodom i protupožarna zaštita naselja.  Do danas su se opskrbljivali vodom vatrogasnih cisterni, a usvajanjem ove odluke očekuje se poboljšanje kvalitete života te mogućnost razvoja seoskog turizma.

U nastavku sjednice usvojen je Prijedlog odluke o kriterijima , mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2017. godinu.

Usvojen je i Prijedlog plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2017. godinu.

Na sjednici je usvojen i prijedlog analize stanja civilne zaštite u 2016. godini, plan razvoja civilne zaštite na području grada Šibenika u 2017. godini te prijedlog smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za period od 2016. do 2019.

Također su vijećnici usvojili paket odluka koja se odnose na civilnu zaštitu: Prijedlog odluke o osnivanju pristojbi civilne zaštite opće namjene Grada Šibenika; Prijedlog odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite Grada Šibenika; Prijedlog odluke o donošenju Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Grada Šibenika.

Većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog plana zaštite od požara za Grad Šibenik.

U nastavku sjednice usvojene su i prijedlozi koji se odnose na javnu ustanovu u kulturi Tvrđava kulture Šibenik. Prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na  Odluku  Upravnog vijeća o proširenju djelatnosti javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik. Osnivaču se predlaže proširenje djelatnosti javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik koja se odnosi na; kupnju i prodaju robe, pružanju usluga u trgovini, izrada i prodaja suvenira, razglednica, publikacija, izdavačku i nakladničku djelatnost, održavanje aktivnosti vezanih uz djelatnost ustanove, organizacija interaktivnih radionica u kojima u kojima se promiče materijalna i nematerijalna baština, obavljanje i drugih poslova koje se odnose na rad povijesnih mjesta i građevina.

Shodno ovome, prihvaćeni su prijedlozi odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik te prijedlog zaključka o davanju  prethodne suglasnosti na Prijedlog odluke o izmjeni statuta Tvrđave kulture Šibenik.

Gradsko vijeće usvojilo je prijedlog odluke o dopuni Odluke o mjerilima za naplatu usluga DV Šibenska maslina. Odlukom se uvodi novi redoviti 10-satni program s integriranim kraćim programom ranog učenja njemačkog jezika.

Također je prihvaćen prijedlog Odluke o promjeni sjedišta Dječjeg vrtića Smilje te prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Izmjena i dopuna Statuta Dječjeg vrtića Smilje. Ovom odlukom mijenja se sjedište ustanove Dječji vrtić Smilje s dosadašnje adrese na novu adresu Prilaz tvornici 39B. 

Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o uspostavi prijateljstva i suradnje „6 hrvatskih kraljevskih gradova“ – Grada Biograda na Moru, Grada Knina, Grada Nina, Grada Solina, Grada Šibenika u Republici Hrvatskoj i Općine Tomislavgrad, Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Hercegbosanska županija. Cilj Povelje je ostvarivanje zajedničkih interesa i promicanje suradnje na kulturno-gastronomskom području s naglaskom na prekograničnu suradnju s Općinom Tomislavgrad.

Usvojen je prijedlog zaključka o ukidanju statusa javnog dobra na: čest. zem. 3009/1 K.O. Šibenik;  čest.zem. 2535/1 K.O. Jadrtovac; čes.zem. 4106/5 K.O. Krapanj; čest zem. 5153/13K.O. Konjevrate.

Većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Master plana održive urbane mobilnosti Grada Šibenika. Master plan pruža osnove za održiv razvoj prometnog sektora s financijskog, tehničkog i okolišnog aspekta i  postizanje integriranog sustava planiranja u prometu na svim razinama, temeljenog na zajedničkoj metodologiji i jasnom planiranju koje za polazište ima Strategiju prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblju od 2014. do 2030. godine.  Plan pokriva čitavi administrativni prostor grade te obuhvaća sve vidove prometa, uključujući i model brodskih linija razvijen kroz projekt.

Također Gradsko je vijeće usvojilo prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta osnovnih škola:Brodarica, Jurja Dalmatinca, Vidici,  Meterize, Vrpolje, Tin Ujević Šibenik, Jurja Šižgorič, Faust Vrančić i Petra Krešimir IV.

Gradsko vijeće primilo je na znanje sljedeća izvješća o radu: gradonačelnika za razdoblje lipanj-prosinac 2016; Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika s financijskim izvješćem za 2016. godinu, financijsko izvješće  Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika za 2016. godinu, zaključak o prihvaćanju izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve  Proračuna Grada Šibenika za mjesec  veljaču 2017. godine.

Usvojen je i Prijedlog odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja na projektu rekonstrukcije tematskog puta „Putovi masline i loze Morinjskog zaljeva“.

Na kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća Ante Rakić zahvalio se svim gradskim vijećnicima na uspješnom i demokratskom radu te dr.sc. Ivici Poljičku koji je predsjedavao Gradskim vijećem do prosinca 2016. godine.

Uoči rasprave po točkama dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici postavljali pitanja. 

  Objavljeno: 06.04.2017, 13:05h