Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore

Održana proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore

 

 

Gradonačelnik Željko Burić nazočio je danas proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja je održana u Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije.  Uz članove Gospodarskog vijeća, sjednici je nazočila i zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić te direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK i posebni savjetnik Premijera RH Zvonimir Savić.

 

Okupljene je uvodno pozdravio predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža te predstavio gospodarske pokazatelje u Šibensko-kninskoj županiji tijekom 2018. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Šibensko-kninskoj županiji krajem prosinca 2018. godine bilo je ukupno 30.252 osiguranih osoba (zaposlenih), što je odnosu na kraj prosinca 2017. godine više za 1,3 posto, kazano je na današnjoj sjednici.

 

„U Šibensko-kninskoj županiji za 2018. godinu, 2.504 poduzetnika predalo je financijsko izvješće Fini, što je 12 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Prema veličini od ukupnog broja u 2018. godini poslovalo je 2.284 mikro poduzetnika, 194 mala poduzetnika, 23 srednja i tri velika poduzetnika. U odnosu na prethodnu godinu, broj mikro poduzetnika povećan je za 13,2 posto, a broj malih poduzetnika za 1 posto dok je broj srednjih poduzetnika ostao na razini 2017. godine.“, naveo je Soža.

 

Gradonačelnik Željko Burić kazao je kako je zadovoljan prošlogodišnjim gospodarskim rezultatima koji pokazuju pozitivne pomake.

 

„Nastavit ćemo jačati gospodarstvo koje nam je u fokusu prioriteta, a poslije kojeg se nalaze turizam i visoko obrazovanje. Iako možemo biti zadovoljni rezultatima ostvarenim u lanjskoj godini smatramo kako daljnje jačanje grada Šibenika ne može doći bez jačanja zaleđa naše županije.“, kazao je gradonačelnik.

 

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize održao je predavanje "Kreditni rejting Hrvatske, proces uvođenja Eura i utjecaj na gospodarstvo Hrvatske".


Gospodarsko vijeće Županijske komore Šibenik sastavljeno je od 17 članova, vodećih gospodarstvenika Šibensko-kninske županije. Ovo vijeće, na čelu s predsjednikom i zajedno sa stručnim tijelima Komore unapređuje poduzetništvo, uspostavlja poslovne odnose s inozemstvom, potiče razvoj inovacija i ekologije, te obavlja tekuće poslove od značaja za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

  Objavljeno: 19.07.2019, 12:12h