Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana prva konferencija u sklopu projekta SO I BeLiv

Održana prva konferencija u sklopu projekta SO I BeLiv

 

 

Izobrazevalni center Geoss doo iz Slovenije provodi projekt pod nazivom Social innovation for better living koji je financiran sredstvima Europske unije. Fokus projekta je kako se odrazila pandemija COVID-19 na lokalne zajednice, kako je utjecala na funkcioniranje demokratskog i građanskog sudjelovanja. Projektom se nastoji utvrditi koja su područja života najviše pogođena pandemijom te razmijeniti dobre prakse društvenih inovacija o tome kako se uhvatiti u koštac s problemima uzrokovanim pandemijom i predložiti nove društvene inovacije i rješenja kako odgovoriti na društvene potrebe i posljedično povećati demokratsko i građansko sudjelovanje.

Konferencija se odvila na Veleučilištu u Šibeniku 13. travnja 2023 godine. Tijekom navedenog eventa predstavljena su istraživanja iz zemalja uključenih u projekt o percepciji mladih o provedenim mjerama tokom pandemije COVID-19 te o utjecaju koji je pandemija imala na njihov društveni, obrazovni i profesionalni život.

U drugom dijelu konferencije eksperti iz područja psihologije iz Hrvatske, Italije, Francuske, Španjolske i Slovenije nadovezali su se na rezultate anketa te su govorili kako u vremenu koje dolazi možemo pružiti potporu mladima uzimajući u obzir iskustvo rada s mladima tijekom pandemije i restriktivnih mjera. Grad Šibenik pridruženi je pratner na projektu.

Za više informacija o projektu možete saznati putem sljedećeg linka https://www.ic-geoss.si/en/projects/soibeliv/

  Objavljeno: 14.04.2023, 12:57h