Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana prva večer glazbenog projekta „Arsen, Čovjek kao ja“

Održana prva večer glazbenog projekta „Arsen, Čovjek kao ja“

 

 

Prvi dio glazbenog projekta „Arsen, Čovjek kao ja“ održan je večeras na Tvrđavi Barone, a nastupima brojnih poznatih glazbenika nazočio je i šibenski gradonačelnik Željko Burić te ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek.

Cilj ovog glazbenog projekta je transformacija rodnog grada legendarnog kantautora Arsena Dedića u središte glazbenog i kulturnog života kroz intenzivan 48-satni program. Raznovrsnim kulturnim i glazbenim sadržajima, raspoređenim na brojnim lokacijama širom grada, Arsenov opus se približava novim generacijama.

Tijekom ova dva dana, brojna Arsenova djela bila su i bit će izvedena u raznim glazbenim žanrovima – od jazza i pop-rocka do klasične glazbe i klapskih izvedbi. Na festivalu nastupaju brojni domaći i regionalni izvođači kao što su Matija i Lu Dedić, Gibonni, Matija Cvek, Zoran Predin, Saša Lošić Loša, Mia Dimšić, Natali Dizdar, Ivana Husar Mlinac, BluVinil i mnogi drugi.

Osim glazbenih izvedbi, posjetitelji mogu uživati u poeziji, izložbama, radionicama i drugim kulturnim aktivnostima, i na taj način sudjelovati u slavljenju Arsenove glazbene ostavštine.

Organizatori ovog dvodnevnog projekta su Ana Radišić, Mislav Donaj i Joško Lokas, dok su suorganizatori Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Tvrđava kulture Šibenik. Glazbeni producent cijelog događanja je Nikša Bratoš.

  Objavljeno: 12.07.2024, 22:03h