Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana sjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika

Održana sjednica Kulturnog vijeća Grada Šibenika

 

 

Prvom dijelu današnje sjednice Kulturnog vijeća grada Šibenika nazočan je bio i gradonačelnik, dr. Željko Burić, s obzirom da je riječ bila o kulturnim programima u staroj šibenskoj gradskoj jezgri.

Gradonačelnik je naglasio nužnost  aktivnog uključivanja Kulturnog vijeća u planiranje kulturnih zbivanja u najužem gradskom središtu, i to ne samo ljeti nego tijekom cijele godine. Istaknuto je, kako Kulturno vijeće treba utvrditi kriterije koje moraju ispunjavati programi koji se izvode u gradskoj jezgri te kako je potrebno naći kompromis između želja ugostitelja, kao organizatora većine ljetnih programa, i stanara koji žive u neposrednoj blizini. U kulturno – turističku ponudu moraju se više nego dosad uključiti i gradske kulturne ustanove, tvrđava sv. Mihovila ostaje posjetiteljima otvorena i izvan sezone, a posebnu kvalitetu gradskim kulturnim programima dat će – kad bude dovršena -  nova multimedijska dvorana u bivšem kinu „Odeon“.

Kad je o gradskoj jezgri riječ, naglašena je i nužnost izmještanja i ukopavanja vanjskih instalacija (struja i telefon) na gradskim ulicama.

U analizi ovogodišnjeg kulturnog ljeta, posebna je pozornost posvećena Međunarodnom dječjem festivalu. Kulturno vijeće zatražit će od festivalske direkcije sazivanje hitne sjednice Vijeća MDF-a, koje bi trebalo analizirati programe i organizaciju 55. festivala.  Bilo je, naime,  dogovoreno da sjednica festivalskog vijeća s takvim dnevnim redom bude održana odmah po završetku ovogodišnje manifestacije, međutim to se do danas nije dogodilo. Kulturno vijeće traži i da što prije budu utvrđene propozicije 56. MDF-a  te da pripreme za tu manifestaciju moraju početi već danas, kako se ne bi radilo u posljednji trenutak, bez jasne koncepcije i nužnih inovacija.

Članovi Kulturnog vijeća prihvatili su i prijedlog, da na rodnoj kući Fausta Vrančića u ulici Nikole Tavelića Grad Šibenik postavi spomen- ploču te da stube, koje danas imaju naziv Pod kneževom palačom, ubuduće nose ime Milivoja Zenića.

 

Kulturno vijeće upoznato je s pripremama za blagdansko ukrašavanje grada te s nedavnim štetama koje je zbog nedavne kiše pretrpjela Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“.  

  Objavljeno: 22.10.2015, 15:28h