Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

 

 

Sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta održana je danas u Uredu gradonačelnika. Na sjednici su, uz gradonačelnika Željka Burića i zamjenika Danijela Miletu, nazočili članovi Odbora -predstavnici Policijske uprave šibensko-kninske na čelu s načelnikom Sandrom Santinijem, predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika, Općinskog državnog odvjetništva te Centra za socijalnu skrb u Šibeniku.

Na sjednici se razgovaralo o porastu vršnjačkog nasilja te pripremama za turističku sezonu 2023. godine. Načelnik PU šibensko-kninske Sandro Santini uvodno je iznio podatke o broju slučajeva nasilja među mladima na našem području. Upozorio je na opasnost širenja nasilja i govora mržnje posredstvom društvenih mreža te apelirao na važnost prevencije unutar obitelji, ali i odgojno-obrazovnih institucija od najranije dobi.

Na sastanku je rečeno kako se pojedinačni slučajevi vršnjačkog nasilja, ali i ostalih devijantnih ponašanja među mladima, posljednjih godina znatno brže detektiraju otkako su uspostavljeni lokalni timovi za međuresornu suradnju. Istodobno je apostrofiran nedostatak stručnog kadra, posebice socijalnih pedagoga i psihologa u radu s mladima. Zaključeno je kako će Policijska uprava šibensko-kninska u suradnji sa svim lokalnim dionicima nastaviti provoditi preventivne akcije koje za cilj imaju promicanje kulture tolerancije i nenasilja.

Kada je u pitanju nadolazeća turistička sezona, iz policije su izvijestili kako dodatno rade na povećanju sigurnosti budući da se očekuje mogućnost povećanja broja kaznenih djela zbog ulaska Republike Hrvatske u šengenski prostor.

Gradonačelnik Željko Burić zaključno je kazao kako je grad Šibenik i dalje sigurna sredina, što prepoznaju i gosti koji naš grad iz godine u godinu posjećuju u sve većem broju. Također je pohvalio suradnju s Policijskom upravom šibensko-kninskom koja će nastaviti i u budućnosti.

 

  Objavljeno: 10.05.2023, 12:34h