Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

Zbog umjetničke i svekolike promocije grada Šibenika,  Gabrijela Novak Dedić,  hrvatska glazbena umjetnica i vokalistica proglašena je počasnom građankom grada Šibenika.

Jakovu Laboru, dugogodišnjem profesoru Gimnazije „Antun Vrančić“ i autoru brojnih udžbenika iz fizike dodijeljena je  Nagrada grada Šibenika za životno djelo za zapažene uspjehe u odgojno-obrazovnom i pedagoškom radu. Nagrada Grada Šibenika dodijeljena je, pak,   fra Ivanu Bradariću za doprinos u području religijske kulture te Caritasu Šibenske biskupije za osobit doprinos u socijalnoj i duhovnoj pomoći građanima u vremenu pandemije bolesti COVID-19.

Plaketa grada Šibenika dodijeljena je  Anki Bučević za iznimno predano obnašanje službe održavanja i uređenja javnih gradskih površina, Igoru Bergamu za znatan doprinos razvoju grada Šibenika na području kulturnog i društvenog djelovanja, don Olegu Petroviću za dugogodišnje zalaganje za očuvanje sakralne baštine na području Šibenika i Šibenske biskupije, Borisu Štrkalju za razvoj kulturno-umjetničkog amaterizma u gradu Šibeniku, potom  Društvu za očuvanje šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“ povodom 10. obljetnice rada na očuvanju šibenske graditeljske baštine i  Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Šibenika za zaštitu i očuvanje potreba društva i profesionalno djelovanje.

Uz domaćine,  gradonačelnika Željka Burića sa suradnicima te predsjednika Gradskog vijeća Dragana Zlatovića i gradske vijećnike, svečanosti su nazočili ministar pravosuđa i uprave RH  Ivan Malenica, župan  Šibensko- kninske županije Marko Jelić, šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić te brojni drugi uzvanici.

U prigodnom govoru gradonačelnik Burić istaknuo je najznačajnije gradske projekte koji su realizirani ili su u nekoj od faza realizacije.

- Sadašnji uspjeh i prosperitet Šibenika je neosporan, ali bilo bi neodgovorno to pripisivati jednom čovjeku. To je rezultat mukotrpnog rada svih koji su sudjelovali u odlučivanju, ali i svih sugrađana iz kulturnog, sportskog, političkog i inog života ove sredine. Šibenik ne odustaje od svoja tri zacrtana smjera razvoja, gospodarstva, turizma i visokog obrazovanja. U ovoj svečanoj prigodi,  mogu vam obećati da će nam u svakom novom projektu, ideji i investiciji i dalje na prvom mjestu biti naš grad i njegovi građani. Gradit ćemo zajedno, hrabro i odlučno, svoju budućnost u duhu naše bogate tradicije, a u isto vrijeme odgovarati svim zahtjevima modernog doba - kazao je, među ostalim, u svom obraćanju gradonačelnik Željko Burić, uputivši čestitku  ovogodišnjim laureatima, dobitnicima nagrada i priznanja.

Predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Dragan Zlatović podsjetio je kako se Šibenik tijekom 30 godina, koliko je prošlo od Rujanske bitke, preobrazio i postao grad u koji se dolazi i u kojem se ostaje.

U ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika obratio se ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. Malenica je naglasio kako je Šibenik doživio uzlaznu putanju, a niz projekata ostvaren je sredstvima Europske unije te dodao kako je Vlada RH bila i bit će Gradu partner u planovima i aktivnostima.

Župan Marko Jelić  uputio je čestitku dobitnicima nagrada, a u svom prigodnom obraćanju ukazao je na potrebu zajedničkog djelovanja kako bi se ostvarili veliki projekti koje Šibenik kao centar Županije zaslužuje, a to su nova bolnica i sveučilište.

 Šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić u svom je govoru kazao kako nas je razdoblje pandemije pomalo promijenilo, no i da nam, po njegovim riječima,  ostaje  trajna potreba utjecati se našem zaštitniku sv. Mihovilu koji bdije nad Šibenikom i cijelom našom biskupijom.

U ime nagrađenih zahvalu je uputio prof. Jakov  Labor, a emotivnim riječima skupu se obratila i Gabi Novak podsjetivši na svoj prvi dolazak u Šibenik, kada je prozvana - šibenskom nevistom.

  Objavljeno: 28.09.2021, 08:17h