Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U povodu Dana Grada Šibenika, blagdana svetog Mihovila, danas je u Gradskoj vijećnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Pored brojnih uzvanika, među kojima i gradonačelnika i predstavnika gradova Šibensko-kninske županije, predstavnika sudbene vlasti, policije, Ureda državne uprave, sjednici su nazočili i gradonačelnici prijateljskih gradova Vukovara i Trogira: Ivan Penava i Ante Stipčić.

Nagradu Grada Šibenika Gradsko vijeće dodijelilo je: Društvu za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, Šibenik – za iznimno uspješan i dragovoljni rad na očuvanju i obnovi šibenskih tvrđava; Foto klubu Šibenik – povodom 50 godina djelovanja za izniman doprinos razvitku foto djelatnosti u Šibeniku; Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi“ Šibenik – za izniman doprinos u Domovinskom ratu te za dragovoljni rad u razdoblju mira te Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju – „Izvor ljubavi“, Šibenik – za humanitarni rad na dobrobit djece s disleksijom.

Plaketu Grada Šibenika dobili su: Joško Crnogaća – za iznimno predano obnašanje pogrebne službe na području Šibenika; Branko Kurtaj – za doprinos u promicanju i unapređenju malog nogometa u Šibeniku; Zorana Mihelčić – za doprinos u razvitku plesne djelatnosti u Šibeniku; Ante Tanfara – za ostvarene rezultate povodom 40 godina rada u športu te Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku – za postignute rezultate u unapređenju studentskog života u Šibeniku.

Na početku svečane sjednice, prigodnim riječima obratio se predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Ivica Poljičak te istaknuo kako laureati služe kao uzor svima da budu bolji te podsjetio na šibenski rujanski podvig, za koji je rekao da ga grad još duboko živi i osjeća.  Napomenuo je i da je grad prošao i dijelom još prolazi tranzicijsku priču, no da se Šibenik nije predao i da su rezultati vidljivi: „Šibenik danas, poglavito njegov stari dio, prolazi svoju turističku renesansu; mi smo danas grad koji se prepoznaje kao grad koji se probudio. Naravno, ne zanosimo se da su najteži problemi riješeni, oni se još rješavaju, gotovih recepata nema. Tu je i naša važna uloga da uspijemo i ustrajemo u tome da Šibenik bude bolji.“

Laureatima i uzvanicima prigodnim se riječima obratio i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, koji je govorio o projektima koji su u posljednjih godinu dana promijenili lice grada:

„Ono što pokušavamo napraviti jest unaprijediti Šibenik, ali ne isključivo kao grad turizma. Ne zaboravljamo gospodarski i industrijski razvoj, a ne zaboravljamo ni na ono što grad mora činiti gradom, a to je obrazovanje, stvaranje uvjeta za budućnost naših ljudi, s namjerom da ta njihova budućnost bude krojena iz korijena u njihovom rodnom gradu. Istovremeno; želimo biti grad koji će biti prepoznatljiv i atraktivan i za ljude u drugim sredinama, drugim regijama, koji će doći, školovati se u ovom gradu, naći zaposlenje i ostati živjeti.“ kazao je gradonačelnik, govoreći o jedinstvenom projektu Nacionalnog centra zelenih industrija koji se razvija u Šibeniku i o razvoju tri sveučilišna studija.

Župan Goran Pauk čestitao je laureatima, kao i gradonačelniku i njegovim suradnicima i Gradskom vijeću  na svemu što su učinili za napredak grada Šibenika: „Vremena su teška, recesijska, i svaki uspjeh u takvom kontekstu je posebno vrijedan;  ono na što svakako moramo paziti, a što grad upravo radi, jest da iz cijele društvene priče istaknemo gospodarstvo, turizam, kulturu… Ljepote imamo, bogatu kulturu smo naslijedili ,a za napredak gospodarstva moramo snažnije raditi i u tom smislu apeliram na sve nas da zajednički dišemo za isti cilj.“

 „Grad, to su ljudi ovoga grada. To smo svi mi živi, ali to su i svi naši mrtvi, pokojni“, istaknuo je biskup šibensko-kninski msgr. Ante Ivas, koji je čestitao svima prisutnima dan grada. „U ovoj prigodi, kao i uvijek, želim, poštovane sestre i braćo, i molim svetoga Mihovila da ovaj grad štiti, da ovaj grad brani, da ovaj grad vodi da nikada ne izgubi svoju dušu“, dodao je.

U ime dobitnika nagrada i priznanja zahvalu je uputio predsjednik Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac Nikola Grubić.

 

 

  Objavljeno: 26.09.2014, 14:05h