Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana svečana sjednica  Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana svetog Mihovila danas je u Gradskoj vijećnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su  dodijeljene  nagrade i priznanja  zaslužnim pojedincima i udrugama. Uz prigodna obraćanja prikazan je i  kratki video uradak  okončanih  gradskih projekata kao i onih čija je gradnja u tijeku.

Nagradu Grada Šibenika Gradsko vijeće dodijelilo je Rudolfu Vučiću za iznimne uspjehe u glazbenoj djelatnosti; dr. sc. Dragi Margušu za izniman rad i doprinos promicanju zaštite prirode i okoliša i održiva razvoja; Jasenki Ramljak za iznimne uspjehe u oblasti kulture i dugogodišnji rad na Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik i Podima Šibenik d.o.o. za uspješnu realizaciju projekata poduzetničke zone Podi.

Plaketu Grada Šibenika dobili su: Lucija Jurković-Periša za zapažene sportske rezultate i promicanje ženskog plivanja i Željko Koloper za postignuća u kazališnom i glazbeno-scenskom radu.

Nagrada za životno djelo Grada Šibenika dodijeljena je Miroslavu Kotarcu – za izniman uspjeh u pedagoškom radu i odgoju brojnih generacija mladih košarkaša.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak uvodno se obratio okupljenima naglašavajući veličinu blagdana koji proslavljamo uz sjećanje na sve one Šibenčane kroz povijest  koji su dali svoj obol da smo danas pred velikom proslavom 950 godina od prvog spomena Šibenika.

Gradonačelnik Grada Šibenika  Željko Burić  osvrnuo se na projekte koji su u posljednjih godinu dana promijenili lice grada  te naglasio: „Šibenik je grad koji je svojom posebnošću, između ostalog, i bogatstvom fortifikacijskih objekata zauzeo posebno mjestu na Jadranu, a  usudio bih se reći i Mediteranu. No, uspjeh i brand grada ne želimo graditi samo na turizmu, koji smo okarakterizirali kao inovativan, već i na drugim granama gospodarstva, kao što su zelene industrije i obnovljivi izvori energije, te razvoju Sveučilišta. Sve su to projekti na kojima se sustavno radi.“

Župan Goran Pauk čestitao je laureatima, kao i gradonačelniku i njegovim suradnicima i Gradskom vijeću  na svemu što su učinili za napredak grada Šibenika. „Iznimno mi je zadovoljstvo primijetiti da je naš grad konačno prepoznao svoje potencijale i počeo rješavati svoje probleme,  nismo  više grad između Splita i Zadra, nego su oni pokraj nas.“

Biskup Šibenske biskupije msgr. Ante Ivas, također je poželio sve najljepše za ovaj  naš zajednički dan, te je naglasio: „Lik Mihovila uklesan je na 30 mjesta u gradu i sva ona štite nas koji ovdje živimo. Ne zaboravimo, da je pokraj svih projekata, najvažniji ipak onaj duhovni razvoj.“

Sjednici su nazočili brojni uzvanici- Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu i izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, zastupnici u Hrvatskom saboru, gradonačelnici gradova s područja županije te izaslanstva Šibeniku prijateljskih gradova Sinja i Trogira, predstavnici državnih institucija, policije, sudske vlasti te gradskih ustanova i poduzeća.

  Objavljeno: 28.09.2015, 14:28h