Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

 

 

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

 

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici, saborski zastupnici, šibensko- kninski župan sa suradnicima, gradonačelnici  gradova Šibensko-kninske županije, izaslanstva Šibeniku prijateljskih gradova  Trogira i Vukovara, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, ravnatelji osnovnih, srednjih škola i vrtića; članovi Počasnog i organizacijskog odbora za proslavu 950 obljetnice prvog spomena grada. Na današnjoj svečanoj sjednici nazočili i biskupi Šibenske biskupije- msgr. Tomislav Rogić, te biskup u miru msgr. Ante Ivas.

 

Posebnost ovogodišnje sjednice je i prigodno okupljanje klape Šibenik koja je izvela svečanu pjesmu Grada Šibenika „Šibenska balada“.

 

Na početku svečane sjednice, prigodnim riječima obratio se predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Ivica Poljičak koji je istaknuo kako je Šibenik poznat po svojim brojnim ljepotama, ali najviše po ljudima koji ga nose u srcu.

 

Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić.

 

„Šibenik želimo  graditi kao grad sretnih ljudi, grad po mjeri obitelji, grad u kojem će se mladi školovati, stjecati akademske titule, raditi i razvijati se. Šibenik vidimo kao grad koji njeguje svoju bogatu prošlost i pretvara je u novu budućnost; grad inovativnih ideja, pokretača suvremenih gospodarskih grana; grad sportskog duha, upornih i vrijednih sportaša, kao dobrog domaćina svojih gostiju koji ga prepoznaju sa svih strana svijeta. Šibenik vidimo kao grad kulture jer on to i jest već devet i pol stoljeća“, poručio je gradonačelnik čestitavši svim dobitnicima svečanih nagrada Grada Šibenika.

 

Nakon njegova govora prikazan je video zapis ostvarenih i planiranih projekata Grada Šibenika.

 

Župan Goran Pauk čestitao je laureatima, kao i gradonačelniku i njegovim suradnicima i Gradskom vijeću  na svemu što su učinili za napredak grada Šibenika.

 

 

Biskup šibensko-kninski msgr. Tomislav Rogić čestitao je Šibenčanima Dan Grada, 950. obljetnicu prvog spomena grada te blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihovila. Prigodnim riječima okupljenima se obratio i biskup u miru msgr. Ante Ivas.

 

Povodom 950. obljetnice prvog spomena Šibenika triptih s motovima grada Šibenika gradonačelniku Željku Buriću i predsjedniku Gradskog vijeća Ivici Poljičku na svečanoj sjednici uručio je slikar Charles Billich.

 

Uslijedio je najsvečaniji dio sjednice kada su uručene nagrade i priznanja. Nagradu za životno djelo Grada Šibenika uručena je dr.sc. Pašku Bubalu, Nagrada Grada Šibenika uručena je: Dušanu Šarcu, dr.sc. Krsti Jurasu, Branku Lovriću Caparinu i Samostanu sv. Frane u Šibeniku, Plaketa Grada Šibenik uručena je: Darku Relji, Karmen Herceg, Dječjem zboru Cvrčak i Auto moto društvu Šibenik, dok je Grb Grada Šibenika dobio dr.sc. Igor Belamarić.

 
U ime dobitnika zahvalila se Petra Mrčela, članica Dječjeg zbora Cvrčak.

 

 

 

  Objavljeno: 26.09.2016, 15:02h