Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Šibenika

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Šibenika

 

 

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima.

 

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici, gradski vijećnici, saborski zastupnici, izaslanstvo prijateljskog grada Humennea iz Slovačke na čelu s gradonačelnicom Janom Valovom, šibensko- kninski župan Goran Pauk sa suradnicima, gradonačelnici gradova Šibensko-kninske županije, gradonačelnici susjednih i prijateljskih gradova Splita, Biograda na Moru, Solina, Trogira, Tomislavgrada, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, ravnatelji osnovnih, srednjih škola i vrtića i mnogi drugi. Na svečanoj sjednici nazočili su i šibenski biskup- msgr. Tomislav Rogić, te biskup u miru msgr. Ante Ivas.

 

Na početku svečane sjednice, prigodnim riječima obratio se predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Dragan Zlatović koji se zahvalio svima zaslužnima što je Šibenik danas postao mjesto ugodnog življenja.

 

 Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić.

 

„Šibenik želimo razvijati kroz tri segmenta; turizam, gospodarstvo i obrazovanje. Zadatak nam je stvoriti samostalno Sveučilište u Šibeniku i na tome kontinuirano radimo. Da mladi u Šibeniku žele živjeti i stvarati najbolje nam je pokazao sjajan interes mladih obitelji za kupnju stanova POS-a.“, kazao je, između ostalog, gradonačelnik Burić te sugrađanima čestitao Dan Grada Šibenika i blagdan sv. Mihovila.

 

Župan Goran Pauk čestitao je laureatima, kao i gradonačelniku i njegovim suradnicima i Gradskom vijeću  na svemu što su učinili za napredak grada Šibenika.

Svaki uspjeh, kojih se danas svečarski spominjemo, rekao je u svom govoru biskup Tomislav Rogić, neka bude novi poticaj za velikodušno zalaganje i za napredak.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak obratio se u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Naglasio je da je teško tranzicijsko razdoblje koje je Šibenik prošao završilo i da je grad dao ogroman doprinos u stvaranju države, te da je znatno napredovao na svim područjima, od turizma do kulture.


 Uslijedio je najsvečaniji dio sjednice kada su uručene nagrade i priznanja. Nagradu za životno djelo Grada Šibenika uručena je Sinišu Škarici za izniman doprinos razvoju hrvatske glazbene industrije i glazbene umjetnosti grada Šibenika i Hrvatske.

 

Nagrada Grada Šibenika uručena je: dr.sc. Ivici Poljičku, Ivici Tucku, Općoj bolnici Šibensko-kninske županije i Branku Viljcu. Plakete Grada Šibenika uručene su Dariju Šariću i Marku Grbelji (posthumno), dok su Grb Grada Šibenika dobili Željko Šturlić i Čedo Paić.

 

U ime dobitnika na priznanjima se zahvalio Siniša Škarica. 

U glazbenom dijelu programa nastupili su ŠPD Kolo i Marko Škugor. 

  Objavljeno: 28.09.2017, 14:56h