Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečanost dodjele priznanja "Šibenska grandeca"

Održana svečanost dodjele priznanja "Šibenska grandeca"

 

 

U atriju Muzeja grada Šibenika sinoć je održana svečanost dodjele priznanja „Šibenska grandeca 2018.“. Ovogodišnje priznanje uručeno je pedijatrici dr. sc. Ireni Bralić, docentici na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

 

Sinoćnjoj svečanosti u šibenskom Muzeju nazočio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.


Dr.sc. Irena Bralić autorica je i stručna urednica priručnika za roditelje "Kako zdravo odrastati", sveučilišnog udžbenika "Prevencija bolesti u dječjoj dobi" te sveučilišnog priručnika "Cijepljenje i cjepiva" i humanitarka na čiju je inicijativu i zahvaljujući njenom angažmanu prošle godine višak prihoda od organizacije nacionalnog Tečaja 1. kategorije za pedijatre specijalizante koji je održan u Šibeniku, uplaćen za stipendiranje troje studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

 

Za nagradu „Šibenska grandeca“ ukupno je nominirano deset žena koje rade i žive u Šibeniku, a volonetrski, izvan svog redovnog posla, provode projekte za dobrobit lokalne zajednice i njezin napredak.

 

Cilj „Šibenske grandece“ je poticati i promicati volonterski rad i odati javno priznanje ženama koje pridonose boljitku zajednice, a najčešće to rade samozatajno i bez pozornosti javnosti.

 


Organizatori su Muzej Grada Šibenika i Udruga „Volim Šibenik“. 

  Objavljeno: 08.03.2018, 09:00h