Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana tribina „Biskup Srećko Badurina-čovjek istine i nade“

Održana tribina „Biskup Srećko Badurina-čovjek istine i nade“

 

 

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održana je tribina pod nazivom „Biskup Srećko Badurina-čovjek istine i nade“ u sklopu projekta ‘Rujanski rat 1991’.

Na tribini je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić,a  gostovali su šibenski biskup Tomislav Rogić, biskup u miru Ante Ivas, Nikola Vukošić, načelnik PU Šibenik 1991. godine, te novinarka Diana Ferić.

Biskup Tomislav Rogić je kazao da mu je biskup Badurina bio najdraži profesor na fakultetu te da je zračio toplinom i dobrotom. Biskup u miru Ante Ivas istaknuo je da biskup Badurina u propovijedima nastojao pružiti utjehu vjernicima i pozivao na mir te da je bio biskup branitelj grada Šibenika, Biskupije i hrvatskog naroda.

Prezentaciju o početku rata  te životu i djelovanju biskupa Badurine održali su gimnazijalci Jeronim Bumbak i Srećko Perković koji su na kraju istaknuli da je zadnja napisana poruka biskupa Badurine ‘Pismo mladima’.

Organizatori ove tribine su učenici četvrtog razreda Gimnazije Antuna Vrančića pod mentorstvom profesorice Jasminke Paić koji još od 2009.godine provode ovu tribinu.

  Objavljeno: 20.09.2017, 08:22h