Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana tribina „Zajedno protiv govora mržnje“

Održana tribina „Zajedno protiv govora mržnje“

 

 

Danas je Policijska uprava šibensko-kninska u Tehničkoj školi u Šibeniku u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta grada Šibenika organizirala tribina na temu „Zajedno protiv govora mržnje“. 


Na tribini je, uz predstavnike brojnih institucija, uglednih sportaša, sportskih organizacija, medija i navijačkih udruga, sudjelovao gradonačelnik Željko Burić koji je poslao poruku o važnosti sprječavanja govora mržnje.

 

„Svaki govor mržnje u početku dovodi do sukoba, do uništavanja osnovnih ljudskih vrijednosti i do tragedija kojima, na žalost, svjedočimo diljem svijeta“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Cilj ovog projekta je promicanje kulture tolerancije i nenasilja, te prevencije svih oblika govora mržnje kao društvenog neprihvatljivog oblika ponašanja, i u konačnici prevencija kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.

 

Policija je za učenike Tehničke škole pripremila interaktivnu radionicu ‘Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima’ koja se održava na košarkaškom igralištu Dražen Petrović.

 

 

  Objavljeno: 31.05.2017, 13:07h