Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana završna konferencija projekta „Odluči i kreni“

Održana završna konferencija projekta „Odluči i kreni“

 

 

Završna konferencija projekta „Odluči i kreni“, koji je protekle dvije godine provodio Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, danas je održana u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, a u ime Grada Šibenika konferenciji je nazočio Paško Rakić.

Cilj projekta je bila provedba aktivnosti dosega, aktivacije, podrške i obrazovanja te omogućavanje mladim neaktivnim osobama u NEET statusu pristup i aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

Kako je istaknuto na konferenciji, ciljana skupina bilo je 15 mladih osoba u dobi od 15 do 29 godina s područja Šibensko-kninske županije koje nisu bile zaposlene, nisu se obrazovale ni usavršavale te nisu u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (neaktivni).

U sklopu projekta formiran je mobilni tim koji se sastojao od dva člana i mentora. Njihov zadatak je bilo detektiranje osoba u NEET statusu te potom motiviranje za uključivanje u projektne aktivnosti poput radionica „mekih“ vještina kao što su „Budi kreativan“, „Vještina komuniciranja“ i „Izrazi se“.

Svaka radionica trajala je 2 dana (ukupno 16 sati), a njihovim pohađanjem sudionici su razvili kreativnost, povećavali komunikacijske i pregovaračke vještine te podigli razinu samopoštovanja. Također, odrađeni su i „Individualni planovi aktivnosti“ koji su imali za cilj aktivaciju radi uključivanja u zapošljavanje, osposobljavanje ili daljnje formalno obrazovanje.

Osigurana je usluga mentorstva i pružane usluge savjetovanja s ciljem identificiranja prepreka koje otežavaju pristup zapošljavanju, pružena podrška u njihovom rješavanju te motiviranje za uključivanje na tržište rada.  Sadržaj će biti prilagođen osobama s invaliditetom (osiguran odgovarajući kanal komunikacije),

Održane su i radionice osobnog poduzetničkog razvoja: „Budi poduzetan'' i ''Ostvari poduzetničku ideju''. Svaka radionica trajala je 2 dana (ukupno 16 sati), a njihovim pohađanjem sudionici su radili na razvoju poduzetničkih vještina i razvoja poduzetničkih ideja ( od ideje do realizacije).

Upisan je verificirani programa obrazovanja u skladu sa željama i interesima sudionika.  Završetkom verificiranog programa obrazovanja sudionici su stekli javnu ispravu koja će im olakšati buduće zapošljavanje.

Nositelj projekta bio je Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik,Centar za socijalnu skrb Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Ukupna vrijednost projekta je 180.832,17 € (1.362.480,00 kn) i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

  Objavljeno: 07.07.2023, 11:17h