Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana završna konferencija projekta Revitalizacije tvrđave sv. Mihovila

Održana završna konferencija projekta Revitalizacije tvrđave sv. Mihovila

 

 

Na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku danas je održana završna konferencija projekta Revitalizacije tvrđave svetog Mihovila kojeg je financirala Europska unija iz sredstava programa IPA IIIC: Grant schema za poslovnu infrastrukturu. Provedba projekta je trajala 27 mjeseci, a ukupna vrijednost izgradnje ljetne pozornice je iznoslila 1.666.346,27 eura, od čega je Europska unija sudjelovala s 999.974,40 eura.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić iskazao je zadovoljstvo odrađenim poslom, naglašavajući da je revitalizacija tvrđave sv. Mihovila dio mozaika oživljavanja i revitalizacije cijele stare gradske jezgre. „ Projekt sv. Mihovila završit ćemo onog trenutka kad na tvrđavu dođemo eskalatorom i kad posjetiteljima omogućimo prijevoz žičarom. Puno je problema koje moramo riješiti, no ne sumnjamo da je ovo dobar put i da ćemo uspjeti.“, rekao je gradonačelnik Burić.

Matija Bumbak, pročelnik upravnog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika kazao je da je revitalizirana tvrđava sv. Mihovila već u ovom trenutku ne samo potvrdila, već i premašila očekivanja. „ Uvjereni smo da će ovaj projekt opravdati ulaganja i biti održiv te da će stvarati prihode i nadograđivati se novim sadržajima koji će biti atraktivni Šibenčanima, ali i drugim posjetiteljima.“, rekao je Bumbak.

“Iznimno mi je drago što je Tvrđava sv. Mihovila u samo dva mjeseca od otvorenja postala omiljeno odredište turističkih posjeta, o čemu svjedoče odlične brojke dnevnih posjeta. Večernji programi pozicionirali su ljetnu pozornicu kao mjesto održavanja raznovrsnih, prije svega kvalitetnih kulturnih sadržaja.“, rekla je voditeljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Muzeja Grada Šibenika Gorana Barišić Bačelić. „

Sezona se nastavlja nastupom Ansambla Lado u suorganizaciji sa Šibenskim plesnim festivalom, slijede čak dva koncerta američkog banda The National u sklopu SuperUho festivala, od kojih je onaj 2. kolovoza rasprodan. Završni koncert iz serije Terraneo Summer Break: Nouvelle Vauge planiran je za 15. kolovoza. Koncertni sadržaju će se još nadopunjavati, dok će ovogodišnja sezona ljetne pozornice završiti koncertom obitelji Dedić, na dan grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila u ponedjeljak 29. rujna.“, najavila je voditeljica Barišić Bačelić.

Uz izgradnju, opremanje i stavljanje u funkciju ljetne pozornice s ukupno 1077 sjedećih mjesta, u okviru projekta su organizirane edukacije i treninzi za turističke vodiče, turističke agencije i izvjestitelje, te treninzi za lokalne poduzetnike. Na treninzima je sudjelovalo više od 40 sudionika. Također, organiziran je i help desk za sve lokalne dionike zainteresirane za uključivanje u lokalnu kulturno-turističku ponudu. U okviru projekta su provedene i aktivnosti razvoja kulturnog branda grada Šibenika te je izrađen i vizualni identitet grada sa sloganom “Grad je pozornica”. Od svečanog otvorenja tvrđave do danas tvrđavu svetog Mihovila je posjetilo više od 35 tisuća posjetitelja, uglavnom turista, dok je veliki interes i domaćih gostiju, ali i građana grada Šibenika kojima je na raspolaganju članska iskaznica koja im omogućuje neograničen broj posjeta na tvrđavu tijekom redovnog radnog vremena.

Na završnoj konferenciji premijerno je predstavljen i promotivni film Tvrđave sv. Mihovila i ljetne pozornice koji je također izrađen u sklopu Projekta revitalizacije. Snimanje se odvijalo tokom lipnja I obuhvaća jedan dan u životu Tvrđave. Film možete pogledati na:

http://youtu.be/zP5dwMoV-MY

http://svmihovil.sibenik.hr/stranice/video-galerija/11.html

Od svečanog otvorenja održana su četiri večernja programa na ljetnoj pozornici, sva četiri izrazito posjećena i uspješna, a najveća nagrada su pozitivne reakcije publike koja je zaista raznolika, onoliko koliko je raznolik i program jer su na pozornici izvođeni i klasični programi kao i suvremeni glazbeni izričaji. Ljetna pozornica u tom smislu ispunjava svoju misiju kao prostor za sve generacije koju je od otvorenja posjetilo gotovo 4000 posjetitelja.

  Objavljeno: 23.07.2014, 12:02h