Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održani Nazorovi dani

Održani Nazorovi dani

 

 

Tradicionalna kulturno-prosvjetna manifestacija Nazorovi dani, koja se 17. put ove godine održala 25. i 26. svibnja 2012. u rodnom mjestu klasika hrvatske književnosti, Postirima na otoku Braču, ove je godine bila posvećena pjesniku prirodoslovcu po struci, a kojem je priroda bila inspiracija za brojne pjesme i stihove.  

 

U sklopu manifestacije Agencija za odgoj i obrazovanje organizirala je stručni skup posvećen temi Nazor-prirodoslovac, na kojem su istaknuti hrvatski književnici, književni kritičari i pedagozi izlagali o književnom i stvaralačkom opusu Vladimira Nazora, te proglašenje pobjednika literarnog natječaja "Nazor i mi".

 

O mogućnostima povezivanja sadržaja hrvatskog jezika i prirodoslovne skupine predmeta pri obradi Nazorovih tekstova izlagala je Nataša Jurić Stanković iz OŠ Petar Krešimir IV. iz Šibenika.

 

Na završnoj svečanosti predstavljeni su i nagrađeni najbolji radovi učenika koji su sudjelovali na literarnom natječaju Agencije za odgoj i obrazovanje „Nazor i mi“ te su dodijeljene priznanja i diplome uspješnim učenicima. Tom prilikom, dugogodišnjem predsjedniku Nacionalnog organizacijskog odbora Nazorovih dana prof. dr. sc. Petru Selemu dodijeljena je plaketa Vladimir Nazor za dugogodišnji rad i promociju manifestacije.

Na literarni natječaj „Nazor i mi“ pristiglo je 204 rada iz 75 osnovnih škola Republike Hrvatske, a stručno povjerenstvo najboljim je ocijenilo rad učenice osmog razreda OŠ Marin Držić iz Zagreba Ane Dudaš. Drugo mjesto osvojila je učenica osmog razreda OŠ Šime Budinić iz Zadra Matea Španić, a treće Ivana Miočić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca.

  Objavljeno: 29.05.2012, 09:48h