Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održano predavanje o lobiranju i međunarodnim udruženjima

Održano predavanje o lobiranju i međunarodnim udruženjima

 

 

Danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održano predavanje o lobiranju i međunarodnim udruženjima. O načinu zastupanja određenih interesa pojedinih skupina prema politici, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti govorio je Borislav Čižmek, ovlašteni lobist pri Europskom parlamentu i direktor konzultantsko-lobističke tvrtke CBBS d.o.o.

„Isprepletanjem interesa države, lokalne samouprave, javnog i privatnog sektora, civilnog društva, sindikata, medija i udruga stvorila se potreba djelovanja lobista, kao profesionalnih predstavnika određenih interesnih skupina. Lobiranje je djelatnost uspostavljanja kontakata i građenja odnosa s donositeljima odluka u različitim društvenim područjima s ciljem utjecaja na njihove odluke,“ objasnio je Čižmek.

„Ulazak u međunarodna udruženja, ponajprije u Europsku uniju, hrvatskim tvrtkama, institucijama i lokalnoj samoupravi otvara nove poslovne i partnerske mogućnosti i vrlo je važno te mogućnosti znati i iskoristiti“,kazao je Čižmek, naglasivši da svako lobiranje započinje kvalitetnim istraživanjem.

Po završetku predavanja koje  je, u okviru projekta JEWEL, organizirao Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, razvila se zanimljiva diskusija malobrojnih sudionika.

  Objavljeno: 24.07.2014, 12:30h