Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održano županijsko LiDraNO

Održano županijsko LiDraNO

 

 

Županijska Smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika srednjih škola LiDraNo 2013. održana je u petakr, 1. ožujka 2013.

Županijska Smotra LiDraNO 2013. za područje dramsko-scenskog stvaralaštva  je održana u Vodicama dok je za literarno i novinarsko stvaralaštvo učenika srednjih škola održana u Šibeniku.

Prema odlukama županijskih prosudbenih povjerenstva za višu, državnu razinu predloženi su: u kategoriji literarnog  stvaralaštva djelo Župnik Matije Brkića, iz 1. razreda Gimnazije Antuna Vrančića, Šibenik, čija je mentorica profesorica Danijela Grubišić.

Na državno prvenstvo  što se tiče dramsko-scenskog stvaralaštvo u pojedinačnim nastupima predložena je monodrama Lav Nikolajevič Tolstoja: Ana Karenjina,  u izvedbi Antee Bošnjak, maturantice Srednje škole Lovre Montija iz Knina,  pod mentorstvom  profesorice Nada Jakovčević.

Što se tiče skupnih nastupa predlaže se Nikola Rak s Boks mečom  Kyriales – Latinovicz, u izvedbi dramske družine Prometno-tehničke škole iz Šibenika, mentorice profesorice Marina Saračević-Živković.

Kao najbolji školski list u novinarskom stvaralaštvu proglašen je list Pegla Gimnazije Antuna Vrančića, čija je urednica Dora Bumber iz 3. Razreda. Mentorica je profesorica Mila Kundajica.

  Objavljeno: 04.03.2013, 08:22h