Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Oduševljeni uređenjem Poljane hrvatski arhitekti otvorili „pod njom“ svoju Godišnju izložbu

Oduševljeni uređenjem Poljane hrvatski arhitekti otvorili „pod njom“ svoju Godišnju izložbu

 

 

U organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i Društva arhitekata Šibenik (DAŠ) danas je na prvoj etaži podzemnog logističkog centra Poljana otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini.  Tako se,  nakon Splita i Zadra, Šibenik uvrstio među gradove počašćene domaćinstvom nad ovim izvanserijskim postavom.

Ostvarenja koja su predstavljena na godišnjoj izložbi, inače,  konkurirala su za godišnje nagrade – „Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture, „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja te „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture.

Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodjeljuju  se tradicionalno i u kontinuitetu već 59 godina,  pa je riječ o jednima od najstarijih priznatih arhitektonskih nagrada istaknuo je prilikom otvorenja izložbe mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika te dodao:

- Insistiranje šibenskog Društva arhitekata da se za otvorenje nove Poljane u njezinoj garaži održi godišnja izložba najboljih radova Udruženja hrvatskih arhitekata,  najbolji je odgovor svima onima koji mantraju kako je Poljana od strane struke neprihvaćeni projekt i loše arhitektonsko rješenje. Iste pozivam da dođu na izložbu i nešto nauče o vrhunskoj arhitekturi – kazao je Mileta.

 

 

  Objavljeno: 27.06.2020, 10:55h