Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Oformljene radne skupine gradskih i županijskih pročelnika za rješavanje pitanja od zajedničkog interesa

Oformljene radne skupine gradskih i županijskih pročelnika za rješavanje pitanja od zajedničkog interesa

 

 

U uredu gradonačelnika održan je danas sastanak gradskih i županijskih čelnika te njihovih pročelnika s ciljem što bolje komunikacije lokalne i regionalne samouprave na projektima od zajedničke važnosti i interesa za razvoj grada i županije.

Napravljen je prvi korak u uspostavljanju modela suradnje između Grada i Županije koji će doprinijeti rješavanju pitanja koja su prvenstveno važna građanima, kroz izravne kontakte pročelnika pojedinih upravnih odjela dvaju institucija. Oformljeni su akcijski timovi sastavljeni od pročelnika i dužnosnika koji će u roku 15 dana donijeti prijedloge daljnjih koraka oko pitanja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac i pomorskog dobra s naglaskom na Jadriju, kanal sv. Ante i Vrnažu.

„Grad i Županija imaju mnogo dodirnih točaka oko kojih se moramo usuglasiti, prvenstveno na dobrobit naših građana. Grad Šibenik mora biti centar i motor razvoja županije. Također, potrebno je zajednički izlaziti prema ministarstvima, a pogotovo prema strukturnim fondovima Europske unije koji će nam biti na raspolaganju“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Prije svega, potrebno je riješiti pitanje Bikarca i pomorskog dobra. No, pored toga, očekuje se suradnja i po pitanju zdravstva, festivala Terraneo, ali i zajedničkog upravljanja ljudskim potencijalima u cilju stvaranja reciprociteta između obrazovnih kadrova i potreba tržišta. Područje na kojem Grad i Županija dobro surađuju je projekt osnivanja Studija. Zadatak je osigurati prostor za izvođenje programa do idućeg radnog sastanka s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu.

„Ovo je prvenstveno radni sastanak s ciljem što uspješnije suradnje izravnim dijalogom. Definirali smo naznake problema i iznalaženje puta za rješavanje istih te sada nastavljamo raditi“, kazao je župan Goran Pauk.

I gradski i županijski rukovoditelji složni su po pitanju Vrnaže kao komunalne luke na raspolaganju građanima i podrške organizatorima Terranea kroz ustupanje prostora bivše vojarne Minerska za potrebe festivala. Preostaje se dogovoriti oko upravljanja Bikarcem i tvrđavom sv. Nikole te riješiti pitanje ustanova koje bi rukovodile tim prostorima, što je zadatak oformljenih radnih skupina. Potrebno je iznaći stručna, pravna i legalna rješenja koja će donijeti rezultate građanima. Obzirom da je razvoj Šibenika i Šibensko – kninske županije zajednički motiv i krajnji cilj obaju uprava, ovakvi sastanci bi trebali postati pozitivna praksa u predstojećem mandatu gradonačelnika i župana.

  Objavljeno: 12.06.2013, 12:33h