Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Okrugli stol u Gradskoj knjižnici

Okrugli stol u Gradskoj knjižnici

 

 

IPA projektni tim Centra „Šubićevac“ organizira sutra, 26. listopada u Gradskoj knjižnici „Jurja Šižgorića“ okrugli stol na temu „Poticanje i podrška uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada“. IPA projekt „Poboljšano strukovno obrazovanje i socijalno-ekonomska uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u Šibensko-kninskoj županiji“ provodili su Centar „Šubićevac“ i Srednja strukovna škola Šibenik u vremenu od 1.9.2010. do 31.10.2011. godine.

Organizatori pozivaju sve koji se odluče prisustvovati ovom okruglom stolu da se aktivno uključe u rasprave i prezentacije s ciljem što bolje zapošljivosti i poticanja uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama na tržište rada. Početak okruglog stola je u 11:30 sati.

Na sličnu je temu u organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u suradnji s Programom ujedinjenih naroda za razvoj, Hrvatska (UNDP) i Pravosudnom akademijom u Solaris početkom listopada održan i stručni skup „Poslovna sposobnost i skrbništvo u Hrvatskoj – raskorak između prakse i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom“.  U svjetlu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, Hrvatsku se sve češće kritizira zbog kršenja ljudskih prava osoba o mentalnim i intelektualnim oštećenjima. To je još jedan od razloga zašto treba prisustvovati sutra na okruglom stolu kojeg organizira  IPA projektni tim Centra „Šubićevac“.

  Objavljeno: 25.10.2011, 11:38h