Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Oplemenjen prostor Narančaste zgrade

Oplemenjen prostor Narančaste zgrade

 

 

Od danas je  u Narančastoj zgradi svoja vrata otvorio Dnevni boravak za mlade u sklopu programa Klub mladih „ ENTER“ koji provode Udruga mladih Mladi u EU u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih i Gradom Šibenikom.

„Veseli nas entuzijazam ovih mladih ljudi koji su pokretači kvalitetnih sadržaja i ideja o kreativnom provođenju slobodnog vremena. Upravo je to i razlog zašto smo im ustupili prostore Narančaste zgrade, a njihova spremnost i naša želja da im pomognemo su urodili plodom.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, koji je danas zajedno sa zamjenikom Nikicom Penđerom i pročelnicom za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić obišao Dnevni boravak za mlade.

Dnevni boravak je na raspolaganju mladima radnim danom od 12,00-20,00 sati, a planirane aktivnosti su: filmske večeri, društvene večeri, književne večeri, izložbe te slušaona.

Dodatne usluge koje se pružaju u sklopu Kluba mladih su besplatno korištenje interneta i računala za ispis učeničkih i studenskih radova, stručna literatura, mini knjižnica te razni stručni časopisi.

Inače, cilj Kluba mladih je podizanje kvalitete života mladih kroz aktivnosti primjerene njihovoj dobi i potrebama gdje će razvijati različite potencijale, ideje i inicijative. Kroz razne radionice njegovat  će se kreativni potencijali  i stvaralačka sposobnost mladih, te će se podizati svijest o važnosti razvijanja poduzetničkih sposobnosti i profesionalnih vještina.

Ciljana skupina Kluba su mladi u dobi od 15 do 30 godina, nezaposleni mladi u dobi od 18 do 30 godina te studenti s područja grada.

Inkubator inicijativa – Razvoj poduzetništva i Inkubator inicijativa – Razvoj volonterstva uključit će niz radionica i volonterskih akcija,  a u prostorima udruge Mladi u EU, mladima će se pružati i podrška i mentorstvo u vremenu od pon-pet od 8,30-16,30 sati.

Inkubator ideja koji provodi ŠUM uključuje kreativnu radionicu, glazbenu,radionicu stripa, žongliranja, vegaonicu te novinarsku radionicu.

Program Klub mladih „ ENTER“ financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

  Objavljeno: 01.02.2016, 14:30h