Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Organizatori najavljuju još jedan nezaboravan Festival šansone

Organizatori najavljuju još jedan nezaboravan Festival šansone

 

 

Niz atraktivnih izvođača i dvije odlične glazbene večeri očekuju Šibenčane i ove godine na 17.Večerima dalmatinske šansone Šibenik 2014. – najavio je tako na današnjem sastanku s gradonačelnikom Željkom Burićem, njegovim zamjenikom Nikicom Penđerom i pročelnicom za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić, direktor Šansone Branko Viljac.

U tijeku je natječaj za prijavu izvođača koji će publici predstaviti svoje hitove u Večeri internacionalne glazbe, 22.kolovoza, te 23. kolovoza u već tradicionalnoj Večeri novih skladbi. Natječaj je objavljen i na internetskim stranicama šibenske šansone ali i Hrvatske glazbene unije, a uskoro će biti objavljen i u medijima.

Vrlo zahtjevne tehničke i produkcijske potrebe, odnosno mogućnosti definirat će mjesto izvođenja ovog glazbenog događaja koji se tradicionalno održava na Trgu Republike Hrvatske. No, u vrijeme šansone ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila bit će u funkciji pa se ostavlja i mogućnost njezina održavanja upravo na toj lokaciji.

„Odluku o mjestu na kojem ćemo slušati ovogodišnje 17. izdanje Šansone, donijet ćemo zajedno s Gradom Šibenikom, naravno u obostranom interesu.“, stav je direktora šansone Branka Viljca i Duška Šarca.

„Uređenje pristupnog puta i okoliša oko tvrđave sv. Mihovila je u tijeku kako bi se na tvrđavi mogli odvijati i zahtjevniji produkcijski programi.

Nadamo se da će  ovaj prostor po okončanju radova zadovoljiti potrebe izvedbe Festivala šansone“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

  Objavljeno: 25.03.2014, 14:39h