Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Orijentacijski planovi, javni satovi, telefonske govornice, objekti javne rasvjete i slični objekti

Orijentacijski planovi, javni satovi, telefonske govornice, objekti javne rasvjete i slični objekti

 

 

Orijentacijski planovi, javni satovi, telefonske govornice, poštanske kutije, javni vodoskoci, javni zahodi, klupe za odmor i objekti komunalne opreme koji služe općoj uporabi, smiju se izgrađivati ili postavljati samo na osnovi odobrenja nadležnog upravnog tijela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša

Radi izvješćivanja turista i građana, pravna ili fizička osoba kojoj se ugovorom o koncesiji povjeri javno oglašavanje, dužna je postaviti i održavati orijentacijske planove na mjesta koja odredi za prostorno planiranje i zaštitu okoliša u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Šibenika.

U orijentacijskim planovima moraju biti ucrtane glavne ulice, trgovi, najznačajniji kulturno povijesni objekti te važne upravne, uslužne i druge institucije Grada Šibenika.

Na važnijim križanjima i trgovima kao i drugim prikladnim mjestima postavljaju se javni satovi. Pravne i fizičke osobe mogu postavljati satove na zgradama koje koriste ili na drugim mjestima uz odobrenje nadležnog upravnog tijela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Satovi se moraju držati u ispravnom stanju.

Javne telefonske govornice i poštanske sandučiće postavlja pravna osoba koja obavlja djelatnost poštanskih usluga i telekomunikacija. Navedene pravne osobe dužne su svoje naprave održavati u ispravnom stanju i uredne, te kvarove uklanjati.

Javne vodoskoke,  javne fontane i slično održava i brine se o njima pravna ili fizička osoba kojoj to povjeri Gradonačelnik na temelju ugovora.

Klupe za odmor prolaznika i šetača postavljaju se prema rasporedu koji donosi nadležno upravno tijelo za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, a za njihovo održavanje brine se pravna ili fizička osoba kojoj to povjeri Gradonačelnik.

Javni zahodi moraju biti uredni i ispravni, suvremeno opremljeni, te vidljivo obilježeni sa istaknutim radnim vremenom.

Javne prometne površine, ulice, pothodnici i pješački prijelazi trebaju imati javnu rasvjetu.

Javna rasvjeta mora biti suvremeno, funkcionalno i estetski izvedena uzimajući u obzir značaj pojedinih dijelova naselja, posebno Stare gradske jezgre grada Šibenika, trgova, spomenika, pojedinih zgrada, obale i tome slično. Javna rasvjeta mora se redovito održavati u stanju funkcionalne sposobnosti, što znači dotrajale žarulje mijenjati, rasvjetne stupove i rasvjetna tijela popravljati,bojati i slično, a koje poslove obavlja pravna ili fizička osoba kojoj su poslovi povjereni.

Zabranjeno je oštećivanje, uništavanje i onečišćavanje rasvjetnih stupova i rasvjetnih tijela. Izuzetno, mogu se uz odobrenje nadležnog upravnog tijela za gospodarenje gradskom imovinom postavljati prigodne zastavice i drugi ukrasi, ako to ne smeta namjeni rasvjetnog tijela.

Posebno osvjetljenje u dane blagdana i u ostalim prigodama obavlja se prema Programu o prigodnom blagdanskom ukrašavanju kojeg donosi Povjerenstvo imenovano od Gradonačelnika.

  Objavljeno: 21.05.2013, 08:44h