Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

OŠ Juraj Šižgorić domaćin natjecanja mladih robotičara

OŠ Juraj Šižgorić domaćin natjecanja mladih robotičara

 

 

Udruga StartUp Šibenik u suradnji s Gradom Šibenikom u utorak, 13. prosinca bit će domaćin drugog kola Croatian makers lige. Riječ je o natjecanju u robotici, u kojem sudjeluje više od 360 škola i ustanova, a uključeno je više od osam tisuća učenika iz cijele Hrvatske. U prostoru osnovne škole Juraj Šižgorić udruga StartUp Šibenik bit će domaćin drugog kola za regiju Šibenik u kojoj se ove godine natječe 14 ekipa s ukupno 56 natjecatelja iz Šibensko-kninske županije.

 

U prvom kolu Croatian makers lige, održanom prošlog mjeseca, četveročlana ekipa udruge StartUp Šibenik pobijedila je u konkurenciji jedanaest sastava u regiji Šibenik, a u ukupnom su poretku zauzeli drugo mjesto u čitavoj Hrvatskoj. Natjecanje u holu OŠ Juraj Šižgorić započet će u utorak 15 h, a male robotičare u 15.30 posjetit će i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

 

Podsjetimo, grad Šibenik započeo je seriju „Tech teens“ kompjuterskih radionica u kojoj se djeca u najmlađoj dobi uče osnovama programiranja, a od ove školske godine u suradnji s udrugom StartUp Šibenik djeca se uče i osnovama robotike.

 

 

  Objavljeno: 12.12.2016, 11:11h