Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

OŠ Petar Krešimir IV. ostvarila sredstva za projekt "Hands in hands"

OŠ Petar Krešimir IV. ostvarila sredstva za projekt "Hands in hands"

 

 

 

 

Osnovna škola Petra Krešimira IV. s Nacionalnom agencijom za mobilnosti potpisala je Sporazum o dodijeli bespovratnih sredstava za projekt  „Hands in hands“ u okviru programa Erasmus + u iznosu od 24.255,00 eura.                                                                                                                                                      

Projekt će trajati dvije godine, od  1. 9. 2016. do 31. 8. 2018. godine. U njemu sudjeluje šest zemalja: Rumunjska, Turska, Njemačka, Poljska, Portugal i Hrvatska.  Nastavnici i učenici iz tih zemalja zajedno će se baviti istraživanjem, učenjem, demonstriranjem i igranjem različitih tradicionalnih igara i plesova svojih zemalja, ali i suvremenim igrama, osobito onima koje se igraju rukama. U pripremi i izradi projekta nastojali su uključiti suvremene metode učenja poput suradničkog učenja, učenja kroz igru, demonstraciju i istraživačko učenje te različite dramske metode. Tema, aktivnosti i ciljevi projekta usmjereni su na psihofizički razvoj učenika i njihovu socijalizaciju, osobito učenika s posebnim potrebama.                                                                                                                                           

 

U Osnovnoj školi Petra Krešimira IV.će tijekom trajanja projekta biti organizirane različite kreativne radionice. Tema „Ruka u ruci“ odabrana je i za godišnju temu škole što znači da će se u cijeloj školi kroz različite manje projekte i aktivnosti  poticati međusobna suradnja unutar škole, ali i s lokalnom zajednicom.                                                                                                                                                          

 

Učenici će tijekom projekta upoznati različite zemlje, njihovu tradiciju i kulturu, ali i predstaviti svoju tradiciju i kulturu,učiti kako surađivati s kolegama iz drugih europskih škola, učiti strane jezike i  govoriti engleski jezik u svakodnevnoj situaciji.  To će ostvariti mobilnostima u zemlje koje sudjeluju u projektu, ali i kontaktima putem Skypea i eTwinning portala. U timskom radu s učenicima iz drugih zemalja radit će  na postizanju istih ciljeva i tako se razvijati kao dio europske zajednice.                                                                                                           

 

  Objavljeno: 15.09.2016, 12:55h