Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Osigurana sredstva za rad pomoćnika u nastavi

Osigurana sredstva za rad  pomoćnika u nastavi

 

 

Grad Šibenik je uspješno, posredstvom Europskog socijalnog fonda, ostvario sredstva za potrebe pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ faza IV.

Poziv je raspisan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Grad Šibenik je sklopio na 12 mjeseci, do sredine srpnja 2021. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.902.675,60 kn. Bespovratni udio je 85%, dakle 1.617.274,26 kn, dok će se ostatak sredstava osigurati iz gradskog proračuna i putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

U sklopu projekta osigurat će se rad 41 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika u školskoj godini 2021./2022. za 42 učenika u osam osnovnih škola na području grada Šibenika.

Cilj ovog projekta je osigurati podršku učenicima s teškoćama u razvoju za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno-obrazovni sustav, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz uvođenje educiranih pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika.

Osim toga, 42 osobe dobiti će priliku zaposlenja te steći nove vještine kroz edukaciju i iskustvo u radu s djecom.

  Objavljeno: 20.09.2021, 14:19h