Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Osnivanje studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku i dalje otvorena opcija

 

Iz Ureda Ravnateljice Instituta Ruđer Bošković, u kojem je danas održan sastanak na temu osnivanja Studija energetike i zaštite okoliša sa sjedištem u Šibeniku, poslano je priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti:
""Pripreme za osnivanje studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku intezivno se nastavljaju zaključak je radnog sastanka održanog danas na Institutu Ruđer Bošković. Na poziv ravnateljice Instituta dr. sc. Danice Ramljak sastanku su nazočili članovi inicijativnog odbora za osnivanje šibenskog studija uz nazočnost šibenskog župana g. Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika dr.  Ante Županovića, zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića  i predsjednika gradskog vijeća gdina Gorana Grguričina. 
 Posljednjih tjedana mediji su pisali o propasti ove inicijative i posebice su bili česti istupi i upućene neutemeljene oštre kritike gradonačelniku Šibenika Županoviću koji se po zaključku većine prisutnih kvalitetno angažirao u pronalaženju rješenja za što skorije i realnije ostvarenja ovog projekta. Medijski je prejudicirana i ideja da je današnji sastanak sazvan s razlogom da šibenski gradonačelnik održi primopredaju studija Sveučilištu u Zadru. U svrhu istinitog informiranja javnosti u nastavku donosimo zaključke današnjeg sastanka.   Uz konstruktivnu raspravu o mogućnostima formiranja studija kojim će Hrvatska i Dalmacija u Šibeniku dobiti jedinstveno mjesto za obrazovanje i razvoj stručnjaka i poslova vezanih uz nove tehnologije na polju energetike i okoliša, na sastanku je dogovoreno da će se:  
1. Gradonačelniku Šibenika uputiti javnu isprika od strane svih onih članova inicijativnog odbora za osnivanje studija koji su doprinijeli stvaranju negativne slike oko njegovog aktivnog angažmana vezanog za ovaj projekt.
2. Temeljito ispitati daljni koraci i potencijalne mogućnosti za osnivanje studija i kasnije mogućeg Sveučilišta u Šibeniku. Posebice će se razmotriti modeli koji uključuju javno privatno partnerstvo ili mogućnost da se budući studij ustroji kao  Odjel jednog od postojećih sveučilišta.
3. Svi prisutni složili su se da će na idući sastanak biti pozvan rektor Zadarskog sveučilišta prof. dr. Ante Uglešić koji će iznijeti mogući model suradnje na ovom projektu.   
4. Na inicijativu dr. Ramljak usuglašeno je da će se odrediti okviri i jasni detalji javno-privatnog partnerstva s točno definiranim udjelima i izvorima financiranja za sve partnere.
5. Jasno će se definirati budući kadrovi koji će zagarantirati kvalitetnu uspostavu budućih studija u Šibeniku.  
Svi prisutni izrazili su čvrsti stav da je u Šibeniku potrebno pokrenuti jaču prisutnost obrazovnih institucija kao važnog preduvjeta za edukaciju kvalitetne radne snage važne za budući napredak grada.        

  Objavljeno: 25.05.2011, 18:48h