Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Osnovana tvrtka ‘Zračna luka Srce Dalmacije’ za izgradnju aerodroma na Pokrovniku

Osnovana tvrtka ‘Zračna luka Srce Dalmacije’ za izgradnju aerodroma na Pokrovniku

 

 

Danas je u Županijskoj upravi Šibensko-kninske županije potpisan Društveni ugovor o osnivanju društva Zračna luka Srce Dalmacije, te Društveni ugovor između članova,  odnosno osnivača Društva.  Osnivači su Republika Hrvatska sa 55-postotnim udjelom u vlasništvu tvrke, Šibensko-kninska županija sa 20-postotnim udjelom te gradovi Šibenik (udio od 8 posto), Knin (4-postotni udio), Drniš (5-postotni udio), Vodice (6-postotni udio i Skradin (udio od 2 posto). Kao predstavnik Republike Hrvatske ugovor je potpisao Tomislav Mihotić, državni tajnik za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju te zračni promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Mihotić je tom prilikom, uz ostalo,  istaknuo kako je zračni promet jedan od glavnih oslonaca prometnog sustava Republike Hrvatske kojemu sigurnost i stabilnost osigurava nacionalna avio-kompanija Croatia Airlines ta kako resorno ministarstvo podržava inicijativu o još jednoj zračnoj luci, onoj na Pokrovniku.

„Ovaj današnji,  prvi korak osnivanja Društva otvara mogućnost izrade studije isplativosti ulaganja, utjecaja na okoliš te projektne dokumentacije temeljem koje će se i izgraditi zračna luka“- kazao je državni tajnik te poželio svim udjeličarima što skoriju realizaciju projekta.   

U ime Grada Šibenika ugovore je potpisao gradonačelnik Željko Burić, a u svom obraćanju prisutnima kazao je kako se Grad Šibenik, kao dionik projekta, zauzima za njegovo ostvarenje na osnovama racionalnog i razumnog razvoja unutar koncepta zračnih luka u Republici Hrvatskoj.  

„Grad Šibenik je onoliko jak koliko je jako njegovo zaleđe. Koncept razvoja Šibensko-kninske županije temelji se na infrastrukturnoj mreži, a zračna luka doista jest snažna infrastrukturna poveznica te pokretački faktor u cjelogodišnjem turističkom i inom razvoju našeg područja“ – kazao je gradonačelnik Burić podsjetivši kako je Grad Šibenik već osigurao prostorno plansku podlogu za zonu adrenalinskog sporta u neposrednoj blizini koja se logistički može navezati na novu zračnu luku.

Društveni ugovor o osnivanju tvrtke Zračna luka Srce Dalmacije potpisali su i šibensko-kninski župan Marko Jelić, te gradonačelnici Knina, Drniša, Vodica i Skradina koji su također, kao i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, kazali kako je  zračna luka na Pokrovniku važan preduvjet za daljnji razvoj turizma Šibensko-kninske županije i svih njezinih dijelova.

  Objavljeno: 24.06.2024, 13:51h