Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Osnovana udruga i izabrani predstavnici „Raspršenog hotela Šibenik“

Osnovana udruga i izabrani predstavnici „Raspršenog hotela Šibenik“

 

 

Udruga privatnih iznajmljivača u staroj gradskoj jezgri „Raspršeni hotel Šibenik“ održala je danas u Gradskoj vijećnici grada Šibenika osnivačku Skupštinu na kojoj su izabrani predsjednica Tina Vickov,  vlasnica agencije za turizam i marketing „Manifesta“ i poduzetnik i privatni iznajmljivač Anton Dobra kao potpredsjednik Udruge. Za članove Upravnog odbora izabrani su Tanja Lepej, Ivana Šišara i Ivan Pašalić, a u Nadzorni odbor Srećko Ujević, Željko Trzin i Zvonimir Krvavica. Usvojen je Statut te donesena odluka da se Udruga upiše u registar udruga Republike Hrvatske, čime je „Raspršeni hotel Šibenik“ i službeno počeo s djelovanjem.

Sjedište Udruge nalazi se u Ulici Kralja Tomislava 11, prostoru koji je Udruzi na raspolaganje dao Grad Šibenik, kao inicijator ovog projekta.

„Iznimno sam zadovoljan što smo pametno iskoristili iskustva drugih zemalja i implementirali ovu ideju u grad Šibenik te što je naišla na plodno tlo i upravo se realizira. Ovim projektom podižemo kvalitetu privatnog smještaja u našem gradu i na najbolji mogući način valoriziramo naš najveći potencijal i bogatstvo, a to je stara gradska jezgra“, istaknuo je gradonačelnik dr. Ante Županović i najavio gradnju novih hotela u Mandalini i u centru Šibenika.

Uvođenjem ovakvog oblika integracije smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, Šibenik postaje prvi grad u Hrvatskoj koji pokreće takvu inicijativu. Ovakav model je karakterističan za povijesne jezgre. Osnovna ideja je stavljanje u funkciju građevina unutar jezgre kojima se daje nova vrijednost kroz turističke usluge te povezivanje postojeće ponude privatnog smještaja. Cilj je potaknuti razvoj autentičnih usluga, a u isto vrijeme očuvati i popularizirati tradicijsku kulturu i generirati prihod u cijeloj zajednici. Smještaj u ovakvom hotelu organiziran je u više različitih međusobno nepovezanih objekata. Postoji centralna recepcija i centralni restoran te umreženi sustav ostalih usluga poput turističkih vodiča, suvenirnica, parkinga i slično.

„Ciljevi Udruge su okupljanje i suradnja privatnih iznajmljivača i gospodarstvenika i obrtnika u primarnom i sekundarnom turističkom sektoru, razvoj bolje ponude i marketinških aktivnosti“, istaknula je novoizabrana predsjednica Tina Vickov.

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako broj kreveta, kao i novih restorana, u staroj gradskoj jezgri kontinuirano raste po visokoj stopi, a ovakav oblik udruživanja doprinijet će daljnjem nastavku tog pozitivnog trenda.

  Objavljeno: 15.05.2013, 12:38h