Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otkrivena spomen ploča utemeljitelju i prvom ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac Branku Belamariću

Otkrivena spomen ploča utemeljitelju i prvom ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac Branku Belamariću

 

 

Na inicijativu profesora Ive Livakovića, na prvu obljetnicu smrti Branka Belamarića, utemeljitelja i ravnatelja Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, Grad Šibenik je postavio spomen ploču na zgradu Centra, koja je danas svečano otkrivena.

 

Ploču su zajednički otkrili predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Ivica Poljičak i predstavnik obitelji Belamarić, njegov nećak Ozren Belamarić.

 

Pozdravljajući brojne suradnike, prijatelje i članove obitelji Branka Belamarića, predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Ivica Poljičak je kazao: „Iako nisam imao čast osobno upoznati g. Belamarića, znam kako je u ovoj ustanovi uspostavio visoke standarde stručnog rada i bio poštovan od kolega. Kao svestrana osoba zadužio je Šibenik i kao njegov građanin, jer poznato je da je bio i filmski i glazbeni kritičar, a svirao je i violinu i tako, na sebi svojstven način, davao poseban pečat životu Šibenika.“

Nakon otkrivanja ploče, prijatelji i poštovatelji Branka Belamarića , kao i predstavnici obitelji nastavili su druženje uz razgovor i prisjećanje crtica iz njegova života.

Otkrivanju ploče nazočili su i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac ustanova je socijalne skrbi koja djeluje na prostoru grada Šibenika već 46 godina. Djelatnost Centra je odgoj, obrazovanje i psihosocijalna rehabilitacija djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

  Objavljeno: 10.12.2013, 12:15h