Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvara se dio Ulice Matije Gupca, normalizacija prometa prema Šubićevcu, ali i nove promjene u regulaciji prometa oko bolnice

Otvara se dio Ulice Matije Gupca, normalizacija prometa prema Šubićevcu, ali i nove promjene u regulaciji prometa oko bolnice

 

 

Od subote 13. veljače za promet se otvara dio Ulice Matije Gupca od policijske uprave prema Šubićevcu. Proteklih mjeseci na ovom dijelu ulice zamijenjena je vodovodna i kanalizacijska mreža s kućnim priključcima, energetske i telekomunikacijske instalacije. Duž dionice je uređen novi nogostup i postavljeni novi stupovi javne rasvjete.

Otvaranjem ove dionice normalizira se promet prema Šubićevcu. Opet se iz ulice Stjepana Radića na križanju s Ulicom fra Jeronima Milete može skrenuti desno, ulicama Matije Gupca i Put gimnazije prema Šubićevcu i Meterizama.

Nakon završetka ove faze, zona radova pomiče se ulicom Matije Gupca dalje prema Općoj bolnici do križanja s Ulicom Jerka Machieda i na dio od križanja s Mariborskom do križanja s Ulicom Petra Preradovića. Očekuje se da radovi na obje dionice završe do sredine travnja.

Istodobno zbog radova na izgradnji prometnog čvora Rokići, izvođač će zatvoriti ulaz u grad iz pravca Rokića. Gradilištem će biti omogućeno prometovanje stanarima i vozilima u tranzitu magistralom (D8).

Uslijed početka navedenih radova od ponedjeljka 15. veljače na snagu stupa nova privremena prometna regulacija.

VAŽNO: Privremeno će se iz Machiedove ulice moći skrenuti samo lijevo, do Radićeve preko Preradovićeve i Bosanske. Mijenja se smjer prometovanja Triglavskom ulicom.

Sa Šubićevca prema centru grada moći će se Ulicom Jerka Machieda, ali isključivo lijevo u ulicu Matije Gupca, Ulicom Petra Preradovića i Bosanskom prema Baldekinu na Ulicu Stjepana Radića.

Triglavskom ulicom privremeno se mijenja smjer prometovanja. Tako da će se iz Ulice Matije Gupca do Ulice Stjepana Radića moći i ulicom Bože Peričića zatim lijevo kroz Triglavsku do Baldekina.

U dogovoru sa hitnim službama Ulicom Karla Vipauca privremeno će se prometovati dvosmjerno do Opće bolnice Šibenik i okolnih parkirališta. Duž ove ulice biti će zabranjeno parkiranje.

Stanarima na dijelu obuhvata radova prometovanje i parkiranje bit će omogućeno u skladu s mogućnostima, u dogovoru s voditeljima gradilišta.

Molimo sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu regulaciju i posebno vode računa o privremenoj prometnoj signalizaciji.

Sredinom travnja biti će završena većina radova projekta Aglomeracija u gradu Šibeniku. Do završetka svih planiranih radova izmjene vodovodne i kolektorske mreže ostat će dio Ulice Matije Gupca (od križanja s Ulicom Jerka Machieda do križanja s Preradovićevom) i sigurno najizazovnija dionica u Ulici Nikole Tesle. Do sada je na području Šibenika u sklopu komponente E izvedeno 86,23% planiranih radova. Planirano je da svi radovi na području Šibenika završe u lipnju.

  Objavljeno: 12.02.2021, 15:53h