Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren 2. Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam u Šibeniku

Otvoren 2. Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam u Šibeniku

 

 

Drugi Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam u Šibeniku, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. Ive Josipovića, svečano je otvoren danas  na prostoru šibenskog TEF – a.


Na površini od 1700 m², od danas pa do nedjelje, svoje će proizvode prezentirati 161 domaći i strani izlagač. Prošlogodišnji sajam pokazao se jako uspješnim pa je želja i namjera organizatora, Udruženja obrtnika Šibenik, da MOGS postane tradicionalan skup koji afirmira obrtništvo i poduzetništvo.

Uz Grad Šibenik, županiju i Hrvatsku obrtničku komoru, pokrovitelj sajma je i Ministarstvo poduzetništva i obrta, a ovogodišnji MOGS otvorio je zamjenik ministra Marasa, Dražen Pros.

„Samom organizacijom ovog sajma Grad Šibenik je pokazao da će malo gospodarstvo biti pokretač njegova razvoja. Ono će nadomjestiti industrijsku proizvodnju velikih šibenskih tvornica koje su izgubile tržišnu utakmicu“, istaknuo je zamjenik ministra i dodao kako je malo gospodarstvo u središtu interesa politike ove Vlade.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović koji je izrazio svoje zadovoljstvo što Šibenik iz godine u godinu dobiva sve više prepoznatljivih i uspješnih manifestacija.



Unatoč vrlo teškoj gospodarskoj situaciji, mislim da imamo razlog za optimizam. Optimizam mi ulijeva upravo i ovaj sajam koji je mjesto za uspješnu prezentaciju, razmjenu iskustava i ideja među obrtnicima i poduzetnicima. Jedini način da izađemo iz krize je upravo razvoj gospodarstva“.

Gradonačelnik se zahvalio i Udruženju obrtnika Šibenik s kojima Grad Šibenik uspješno surađuje na organiziranju brojnih događanja u gradu, ali i koje djeluje kao „ambasador“ šibenskih proizvoda na domaćoj i međunarodnoj pozornici i istaknuo kako će Udruženje i dalje imati punu podršku Grada u svojim projektima.


Međunarodni obrtnički sajam prilika je da se susretnu izlagači iz različitih gradova i zemalja i da uspostave poslovnu suradnju. Polovina ovogodišnjih izlagača je sa šibensko-kninskog područja, a ostatak iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva. Predstavit će se proizvođači iz Kande, Italije, Austrije i BiH. U sklopu sajma održat će se i gastro prezentacija za posjetitelje, a ulaz i parking besplatni su sve dane.

  Objavljeno: 23.11.2012, 13:21h