Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

Otvoren 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

 

 

Državna tajnica u Ministarstvu  turizma i sporta Sandra Herman, izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, kao i ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac,  otvorila je danas u Amadria parku 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika. Domaćin skupa je četvrtu  godinu zaredom Obrtnička komora Šibensko-kninske županije,  a pokrovitelji  Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika koji je pozdravio sudionike Kongresa.

- Kada kvalitetna priprema sretne dobru priliku, onda je to formula uspjeha i napretka. A dobrih prilika će u vašem sektoru u budućnosti zasigurno biti – kazao je, uz ostalo Mileta, poželjevši prisutnima dobrodošlicu u grad Šibenik i uspješan rad.  

Na uvodnoj svečanosti 300-tinjak sudionika pozdravili su i Dragutin Ranogajec,   predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije i, kao domaćin,  Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko- kninske županije.

Sudionike 33. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika, inače, danas i sutra očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave predstavnika institucija i stručnjaka iz područja ugostiteljstva te komercijalne prezentacije i promocije. Bit će to prilika i za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

Prvog radnog dana Kongresa održat će se dvije panel rasprave na kojima će ključni dionici raspravljati o važnim temama za struku. Prvi panel bavit će se aktualnim problemima sektora s naglaskom na poslovanje u pandemiji koronavirusa (COVID-19), dok će drugi panel tematski biti vezan uz važnost gastronomije kao pokretača domaće proizvodnje i promotora destinacije.

Drugog dana, pak,  održat će se niz zanimljivih prezentacija i radionica, pa će sudionici imati priliku informirati se o stvarnim mogućnostima financiranja ugostiteljskog sektora, ulozi koktela u HoReCa industriji i novostima u svijetu piva.

Uz radni dio skupa planirana su i popratna događanja koja će posjetiteljima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu domaćina, kao i proizvođača iz ostalih dijelova Hrvatske.

  Objavljeno: 15.11.2021, 12:28h