Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren 4. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Otvoren 4. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

 

 

4. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije, otvorio je danas u Skradinu pomoćnik ministra poljoprivrede Goran Rubin. Županija partner na ovogodišnjem sajmu je Koprivničko-križevačka županija, a gost sajma je tuzlanski kanton iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Pored domaćina sajma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i domaćina Grada Skradina gradonačelnika Nediljka Dujića, svečanom otvorenju nazočio je i šibenski zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Petar Baranović, te savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, zatim župan Bjelovarsko - bilogorske županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te ministrica razvoja i poduzetništva tuzlanskog kantona Dijana Bilanović.

Na ovogodišnjem sajmu svoje proizvode: vino, rakiju, likere, ulje, sir, pršut, proizvode od meda, suvenire, nakit te brojne eko-etno proizvode izlaže oko 120 izlagača, od čega 20-ak iz Koprivničko-križevačke županije te 10-ak iz tuzlanskog kantona. Izlagači iz Bosne i Hercegovine predstavili su stare umjetničke zanate. U okviru sajma, održana je radionica kušanja maslinovog ulja od sorte krvavica i usporedba s drugim uljima. Danas će biti održana radionica „Vino maraština“. U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD „Koledišće“ iz Jezera, KUD „Sv. Ilija“ iz Kljaka i KUD „Dinara“ iz Kijeva, a očekuje se još nastup KUU „Zvona Zagore“, KUD „Bezdan“ iz Pirovca i KUD „Promina“.Organizatori sajma su Šibensko-kninska županija i JU Agencija za razvoj ŠKŽ. Suorganizatori su Grad Skradin, Turistička zajednica ŠKŽ, Obrtnička komora ŠKŽ i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta i Ministarstvo turizma. Zlatni sponzori su Jadranska banka d.d. Šibenik i Croatia osiguranje, a medijski pokrovitelji su Radio Dalmacija, Radio Šibenik, Šibenski list, Šibenski novi tjednik, TV Šibenik, HRT radio Knin, Otočni radio Kornati, Radio Drniš i Radio Ritam.

  Objavljeno: 01.05.2012, 10:15h